5 Bin Kişi Gönül Sofrasında Oruç Açtı

Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Meydanı’na kurduğu iftar sofrasında 5 bin kişiyi buluşturdu.

Ramazan’ın kardeşlik ayı olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Burada birer lokma çorba değil, muhabbeti, kardeşliği, dostluğu paylaşıyoruz” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Ramazan ayında ilçede yaşayan vatandaşları aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Belediye, her gün ilçenin farklı bir noktasına kurduğu iftar sofrasını bu kez Halkalı meydanına kurdu. 5 bin kişinin buluştuğu iftar sofrasında vatandaşlar Ramazan’ın bereketini ve güzelliğini birlikte paylaştı.

Vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, vatandaşlarla iftar öncesi sohbet etti. Ramazan’ın kardeşlik ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Yeniay, “Küçükçekmece’de Ramazan, Ramazan gibi gidiyor. Gerçekten bereket, rahmet, kardeşlik, dostluk ayı. Gönüllerin paylaşıldığı, sofraların paylaşıldığı bir ay. Küçükçekmece’mizde her akşam işte burada olduğu gibi 4-5 bin civarında, bazen 6 bin civarında Küçükçekmecelinin sokaklarda, meydanlarda, okul bahçelerinde gönül sofralarında buluştukları bir ortamda geçmekte. Burada paylaştıklarımız aslında birer lokma ekmek, birer lokma çorba değil. Burada muhabbeti, kardeşliği, dostluğu paylaşıyoruz” dedi.

Beraber iftar yapmanın keyfini yaşadığını belirten vatandaşlar ise, Küçükçekmece Belediyesi'ne teşekkür etti. Akşam ezanının okunmasıyla 5 bin kişi aynı sofrada hep birlikte orucunu açtı.
Kaynak: İHA