Spk Haftalık Bülteni

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu İz Hayvancılık Tarım ve Gıda AŞ'nin halka açılma amacıyla sermaye artırımı başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

SPK haftalık bültenine göre, İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ 2,9 milyon lira nominal tutarlı paylarını halka arz etme amacıyla Kurul'a başvurdu.

Bültene göre Abkay Grup Klima Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ, Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret AŞ ve Samsun Yem Sanayi ve Ticaret AŞ halka açılma amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçme başvurusunda bulundu.

-Rodrigo Tekstil 2,35 lira fiyat ile halka arz edilecek

Kurul, Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2 milyon lira nominal tutarlı paylarının pay başına 2,35 lira fiyatla halka arz edilmesine onay verirken, Vakıf Finansal Kiralama AŞ'nin 5 milyon lira, Finans Bank AŞ'nin 128,3 milyon lira, Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 4,9 milyon lira ve Kombassan Holding AŞ'nin 85,4 milyon lira nominal tutarlı bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı.

Bültende, Osmanlı Menkul Değerler AŞ'nin 6,1 milyon lira, Makina Takım Endüstrisi AŞ'nin 50 milyon lira, Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı AŞ 6,6 milyon lira nominal tutarlı bedelli sermaye artırımı başvurusunun Kurul tarafından onaylandığı belirtilirken, Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de birleşme amacıyla 159,1 milyon lira nominal tutarlı bedelli sermaye artırımı ve Borova Yapı Endüstrisi AŞ'nin 208,5 milyon lira nominal tutarlı tahsisli satışı için sermaye artırımı başvurusunun kabul edildiği kaydedildi.

Kurul ayrıca, Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye 14 Temmuz 2011 tarihinde halka arz edilen MEPET hisselerinin halka arzına aracılık faaliyetlerinde ilişkili Tebliğ'e aykırılık nedeniyle 123 bin 278 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

-SPK 6 şirketin halka açılma amacıyla yaptığı esas sözleşme değişikliklerini onayladı

Bültene göre, Biteks İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Best İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret AŞ, San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ, Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ, Pergamon Status Dış Ticaret AŞ ve Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka açılma amacıyla yaptıkları esas sözleşme değişiklikleri de Kurul tarafından onaylandı.

Kaynak: AA