Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması

ARTVİN - Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, "Türkiye'nin sorunu Memur-Sen'in, Toç Bir-Sen'in sorunudur" dedi.

Kaya, sendikanın Artvin Şubesince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 1071'den beri Türklerle Kürtlerin Anadolu'yu ortak vatan yaptığını belirtti.

Türkiye'nin sorununun Memur-Sen'in, Toç Bir-Sen'in sorunu olduğunu dile getiren Kaya, "Memur-Sen olarak Başbakanımızın başlattığı bu süreçte eğer milletin devletin bir menfaati varsa ki var, tüm hesapları öteleriz. Biz milletin olduğu yerde başka hesap aramadık. Memur-Sen olarak bunun için çözüm sürecinin içindeyiz" diye konuştu.

Gezi parkı olaylarına da değinen Kaya, bu milletin geçmişteki darbeler nedeniyle ciddi bedeller ödediğini, bundan dolayı milletin Gezi olaylarını çok iyi analiz ettiğini söyledi.

Kaya, yeni bir toplu sözleşme aşamasında olduklarını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Emekliliği gelen kardeşlerimizin emekli olabilmesi için ek ödemelerin brüt ücret üzerinden yansıtılmasını talep edeceğiz. Kılık kıyafet özgürlüğü ile ilgili 12 milyon 300 bin imzanın arkasında duracağız. Bunun gereği olarak yönetmeliğin iptal edilmesini isteyeceğiz. 4/B'yi çözdük. 4/C'li kardeşlerim bilsin ki 4/C'ye karşı Memur-Sen olarak savaş açtık. Öncelikli talebimiz 4/A kadrosudur. Eğer hükümet işçi kadrosuna sıcak bakarsa buna da karşı çıkmayacağız. Dolayısıyla işçiye de varız, ama en kötü ihtimalle 4/B de olsa bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin çözülmesi için Memur-Sen olarak masada kararlı duracağımızın bilinmesini istiyorum."

Kaynak: AA