Bişder'in İftar Yemeği

EDİRNE - Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği'nce iftar yemeği düzenlendi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, bir restoranda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Edirne'de güzel bir birlik ve beraberlik ortamının oluştuğunu söyledi.

Bu birlik ve beraberliği sivil toplum örgütleri, belediye, kamu kuruluşları ve iş adamlarının birlikte sağladığını belirten Duruer, oluşan ortamın kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

İftar sofralarının, sadece zenginlerin bir araya geldiği, düzenleyenlerin kendi mensuplarını ağırladığı bir sofra olmaktan çıkartılıp, daha çok fakir fukaranın bulunduğu sofralar haline getirilmesi gerektiğini belirten Duruer, "Sivil toplum örgütlerimizden ricamız, Selimiye Meydanı'ndaki iftar çadırımıza bağışta bulunmalarıdır. Bunu özellikle arzu ediyoruz. Ramazanın İslam aleminde birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

BİŞDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İplikçioğlu da geleneksel hale gelen iftar yemeğini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını, üyelerinin Türkiye'nin yarınlarına yatırım yapan önemli işlere imza attıklarını ifade etti.

Yemeğin ardından müzisyen Durukan İsgilip konser verdi.

İftar yemeğine, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, dernek üyeleri, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA