Beyaz Rusya Devlet Başkanı Lukaşenko, Çinli Mevkidaşı İle Görüştü

Beyaz Rusya Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, 3 günlük resmi Çin ziyareti kapsamında Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile bir araya geldi.Lukaşenko, Jinping tarafından askeri törenle karşılandı.

Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleşen görüşmede ikili, tümüyle bir stratejik ortaklık oluşturulması ve iki ülkenin işbirliği düzeyini arttırmak için ilgili gelişim planlarının garantiye alınması kararını verdi.

Görüşmede Çin ve Beyaz Rusya ilişkilerinin pekiştirilmesi ve derinleştirilmesinin Çin’in sabit politikası olduğunu ifade eden Çin Devlet Başkanı Jinping, ülkesinin Beyaz Rusya ile çift yönlü ilişkileri müşterek bir şekilde geliştirerek yeni düzeylere taşımak istediğini söyledi.

Beyaz Rusya Devlet Başkanı Lukaşenko ise, Çin ile ilişkileri geliştirmenin ülkesinin öncelikli siyasi politikası olduğunu belirterek, başlıca konularda Çin ile danışma ve işbirliğinin yanı sıra dostluğu, karşılıklı güveni ve dayanışmayı arttırmak istediklerini dile getirdi.

İki lider görüşmede ayrıca, ülkelerinin birbirlerini siyasi olarak destekleme, esas çıkarlarını ve başlıca sorunlarını gözetme, karşılıklı yatırımı artırma ve altyapı inşaatı, makine üretimi, iletişim, enerji, kimyasal endüstri ve finans gibi alanlarda işbirliği de dahil olmak üzere pek çok konuda anlaşmaya vardı.
Kaynak: İHA