Başkan Küçükler, Horasan'da

ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Horasan ilçesinde esnafın istek ve sorunlarını dinledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Küçükler, 18 bin 600 nüfusa sahip yerleşim birimindeki problemleri yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Büyükşehir yasası hakkında bilgi veren Küçükler, söz konusu yasanın Türk idare sisteminde devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.

Küçükler, 2014 yılının Mart ayında yürürlüğe girecek büyükşehir yasasıyla bütün ilçe ve bağlı köylerin, büyükşehir belediyesinin sorumluluğu altında olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İllerimizin gelişmesini istiyorsak, doğru sisteme varmasını istiyorsak mutlaka bu sistem olmalıydı. Bu sisteme yabancı bir toplum değiliz. Osmanlı döneminde de buna benzer bir sisteme sahiptik. Mevcut sistemle devam edilecek olsa birçok ilçenin aradan 50 yıl geçse bile bugünkü halinden çok daha fazla ileriye gitme şansı yok. Yeni yasa köylerimiz dahil, il sınırlarının tamamında hizmet yapmaya mecbur bırakıyor. Biz de bu hizmeti severek ve isteyerek yapmaya hazırız."

Mahalli idarelerde hizmet anlayışının giderek değiştiğini vurgulayan Küçükler, "Günümüzde hizmet anlayışı değişti. Klasik anlamdaki bir hizmeti sürekli uygulamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA