Ankara Barosunun 89. Kuruluş Yıl Dönümü

ANKARA - Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Barodan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksoy ve beraberindekiler, Ankara Barosunun kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Aksoy, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atam, Ankara Barosunun 89. kuruluş yıl dönümünde, Baromuzun, 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda seçilen Başkanı olarak yönetim kurulumuz ve üyelerimizle yüksek huzurlarınızdayız.

Kurtuluş meşalesini yakarak yolumuzu aydınlatan, devrimleriyle çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamızı hedefleyen, çocuklarına ve gençlerine güveni sonsuz olup ülkesinin geleceğini onlara emanet eden, en ileri toplumlardan evvel kadınına sahip çıkıp tüm haklarla donatan, tek adamlığa özenmeden erkleri dağıtan ve kuvvetler ayrılığını yerleştiren, laiklik anlayışıyla inanç özgürlüğünün kapısını açan, üniter devlet yapısıyla tam bağımsız Türkiye'nin temellerini atan, 'yurtta sulh cihanda sulh' diyerek barışçıl, özgürlükçü ve demokratik Türkiye'yi yaratan Büyük Önder, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinde temel değer olarak yer alan hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma görev ve sorumluluğumuzu azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizi yineleyerek yüksek huzurlarınızda minnet, şükran ve saygıyla eğiliyoruz."

Kaynak: AA