Gaün'e Yabancı Öğrenci İlgisi

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yabancı öğrenciler için çekim merkezi haline geldiklerini belirterek, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci sayısının bini geçtiğini bildirdi.

Coşkun, yaptığı açıklamada, 2013-2014 öğretim yılında üniversitede öğrenim görecek öğrenci sayısının 33 bine ulaştığını, "sosyal sorumluluk" ve "intörn" başta olmak üzere çok sayıdaki projeyle öğrencilerine kaliteli eğitim verdiklerini belirtti.

Üniversitenin 15 fakülte, 4 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulundaki eğitimin yanı sıra, bu yıl ilahiyat fakültesine ve Oğuzeli Meslek Yüksekokuluna öğrenci alacağını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"Tüm bu özellikleri nedeniyle üniversitemiz hem yerli hem yabancı öğrenciler için çekim noktası olmuştur. Türkiye'de barınma problemi olmayan az sayıdaki üniversite arasında bulunan GAÜN'ü Komoros, Mnyemar, Tanzanya, Nepal gibi adı ve haritada bilinmeyen ülkelerin yanı sıra, ABD, Hollanda, Polonya, Almanya, İspanya gibi 60 ülkeden öğrencinin tercih etmiştir. Üniversitemiz yabancı öğrenciler için çekim merkezi haline geldi, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci sayısı bini geçti. 2013-2014 öğretim yılı için de üniversitemiz için 405 yabancı öğrenci kontenjanı bulunmaktadır."

Yabancı öğrencilerin 793'ünün erkek, 208'inin de kız olduğunu aktaran Coşkun, "Yani bu öğrencilerimizin yüzde 81'i erkek, yüzde 19'u ise kız öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilerimizin yüzde 70'i ön lisans ve lisan, kalan yüzde 30'u ise yüksek lisans ve doktora öğrencisidir. Bu rakam her geçen yıl daha da artacaktır" değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA