Çiğli’de İbadethaneler Pırıl Pırıl

Ramazan'da da cami ve cemevlerinin temizliğini uzun zamandan beri başarıyla sürdüren Çiğli Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle çalışmaları hızlandırdı.

Çiğli’de İbadethaneler Pırıl Pırıl
Diğer aylara göre daha fazla sayıda vatandaşın geldiği ibadethaneler daha sık aralıklarla temizlenmeye başlandı. Başkan Metin Solak, ibadethanelerin temizliğinin genel sağlık açısından önemini vurguladı.
Çiğli Belediyesi’nin yaşlı, hasta ve engellilerin evlerinin temizliğini içeren temizlik projesinin amacına ulaşmasının ardından uyguladığı ilçedeki cami ve cemevlerinin temizliği projesi büyük hızla devam ediyor. Halkın toplu olarak bulunduğu ibadethanelerde genel hijyen açısından önem taşıyan temizlik projesi vatandaşlardan da büyük destek görüyor.

Belediye bünyesinde oluşturulan altı kişilik ekip program dâhilinde her gün cami ve cemevinlerine giderek, o ibadethanenin her yerini dip bucak temizliyor. Proje cami imam ve cemevi dedeleri ile cemaatin büyük beğenisini toplarken, ilçedeki 34 adet cami ve cemevinin temizliğinin periyodu da Ramazan nedeniyle artırıldı. Belediye ekipleri gittikleri ibadethanelerin tüm halılarını süpürüyor ve yıkama makinesiyle yıkıyor, avizeler, kapılar, pencereler, mihrap, minber gibi bölümler ile çini seramikler teker teker silinerek temizleniyor.

BAŞKAN METİN SOLAK; “TEMİZLİK ÖNEMLİ”
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ibadethanelerin genel temizliğine önem verdiklerini belirterek, özellikle ramazan aylarında çalışmaları artırdıklarını kaydetti.

Vatandaşların toplu olarak bulundukları ortamların başında gelen camii ve cemevlerinin temizliğini gelen talep üzerine üstlendiklerini belirterek, bu hizmetten vatandaşların büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Hijyen olmayan ortamlarda bulaşıcı hastalıkların yayılmasına ortam hazırladığına dikkat çeken Başkan Solak, “Yıllardır ibadethanelerimizde temizlik projesini aksatmadan yürütüyoruz. Böylesine detaylı bir temizlik cami ve cemevleri tarafından büyük bir sevinçle karşılanıyor. İbadethanelerin kendi olanaklarıyla böyle bir temizliği yapmaları zor oluyordu. Bizler de bu konuda destek olmak istedik ve temizlik timleri oluşturduk. Ekiplerimiz ibadethanelerimizin her yerini köşe bucak temizliyorlar. Cemaatte temiz bir ortamda ibadetini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA