Çanakkale’de 7 Bin Kişilik İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “İstanbul Komşularıyla Güzel” projesi kapsamında Çanakkale’de düzenlediği iftara yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Çanakkale’de 7 Bin Kişilik İftar
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “İstanbul Komşularıyla Güzel” projesi kapsamında Çanakkale’de verilen iftar yemeği için Truva Atı’nın olduğu alana masa ve sandalyeler yerleştirildi. İftar yemeği boyunca caddenin bir şeridi araç trafiğine kapalı kaldı. İftar yemeğine AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile AK Parti'li Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ile binlerce partili katıldı.

İftardan önce bir konuşma yapan Milletvekili İsmail Kaşdemir, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün de Çanakkale’de boğazın kenarında Çanakkale’nin, Çanakkaleliler’in yürekleri toplu bir şekilde çarpıyor. Yürekleri aynı heyecanla, aynı duyguyla, aynı sevgiyle çarpıyor. Burada bu sevginin, bu saygının, bu kardeşliğin bu görüntüsü eminim herkese örnek olacaktır. Türk milletine, bu asil millete, bu aziz millete diz çöktürmek isteyenler, boyun eğdirmek isteyenlere en güzel cevabı 98 yıl önce olduğu gibi yine bugün burada Çanakkale’de, bu mübarek topraklarda en güzel cevabı alıyorlar” dedi

İftar saatiyle birlikte kurulan sahnede bir imam tarafından ezan okundu. İftara katılanlar hep birlikte oruçlarını açtı. Gecenin sonunda tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA