'Sigorta primi desteği can simidi oldu'

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin, "Sigorta primi desteği, Bartın ve bölgemiz için can simidi olmuştur" dedi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigorta primi teşviklerini kapsayan uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bölgesel teşvik uygulamasında dördüncü bölgede yer alan Bartın'ın 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 31 Aralık 2016'ya kadar 4 yıl boyunca sigorta primi teşvikinden yararlanmasının kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Aralarında Bartın'ın da bulunduğu kalkınmada öncelikli illerde, 10 ve daha üzeri sigortalı iş yerlerinde uygulanmak üzere Hazine tarafından karşılanan sigorta prim desteği özel sektöre ait iş yerlerini de kapsamaktadır. Söz konusu teşvik yasasına büyük ihtiyacımız vardı. Bartın'da özellikle tekstil, ayakkabı ve mobilya gibi imalata yönelik kuruluşlarda büyük fark yaratacak olan yasa, mevcut yatırımcıları desteklemesinin yanında yeni yatırımcıları heveslendirmek adına da önemlidir. Sigorta primi desteği, Bartın ve bölgemiz için can simidi olmuştur. Dört gözle bekliyorduk."

Sigorta primi desteğinin, dünyada global bir krizin olduğu dönemde yatırımcılar için büyük kaynak ve koz olacağını vurgulayan Çakır, buna destek olan başta hükümet olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA