Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

AKSARAY -Aksaray Belediyesi, şehit yakınları ve gaziler için iftar programı düzenledi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Ağaçlı Tesislerindeki iftar programında yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatlarının, canlarını bu topraklar için verdiğini söyledi.

Türkiye'nin önemli olduğunu, bu yüzden dünyanın gözünün bu topraklarda olduğunun altını çizen Altnok, "Biz, can ve kan vermeye, bu uğurda ölmeye gayret ettikçe, bu uğurda ölmeyi şeref saydıksa, bu devlet, din, namus, şeref ve haysiyetimiz, onur ve gururla taşınacaktır. Şehit ailelerimiz, hiçbir zaman yanlız değildir. Bu devlet ve milletin bütün güçü varlığı onlarla beraber olacaktır" şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise her yıl Ramazan ayı içerisinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek iftar yaptıklarını belirtti.

Şehitliğin en yüce mertebe olduğunu ifade eden Palta, ''Şehitlerimiz vatan, bayrak, namus ve din için şehit düşmüştür. Şehitlerimiz Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya'da birlik, beraberlik ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve şehit düşmüştür. Tüm şehitlerimize, Allah'dan rahmet diliyor. Bize emanet bırakılan şehit yakınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.

İftar programına, Aksaray Valisi Selami Altınok ile eşi Gülhan Altınok, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ile eşi Sevgi Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta ile eşi Aysun Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, İdare Mahkemesi Başkanı Dinçer Yılmaz, İl Müftüsü Bekir Gülce, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Bakanı Hüseyin Koçak, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA