Müsiad Üyeleri İftarda Buluştu

KOCAELİ - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kocaeli Şubesi üyeleri, iftar programında biraraya geldi.

Derneğin sosyal tesislerinde gerçekleştirilen programa, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriye Özak, Kocaeli Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve üyeler katıldı.

İftarda konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, MÜSİAD'ın sadece bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde bir değer sistemini taşdığını ve helal kazanç peşinde koşan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Dünyadaki Müslümanların çoğunun savaşlarla Müslüman olmadığını dile getiren Özdemir, "Uzak Doğu'daki Müslümanlar, Endonezya, Pakistan hatta Endülüs'teki Müslümanlar bile savaşlarla değil ahlaklı dürüst tüccarlar seyesinde Müslüman olmuşlardır. Eğer biz bu geleneği yaşatabilirsek, dünyadaki diğer insanlara dürüslük açısından örnek olabilirsek, o zaman İslam'ın daha çok değer kazandığını görmüş olacağız" diye konuştu.

MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Recep Bilal Şengün ise MÜSİAD olarak Türkiye'nin son günlerde yaşadığı problemlerin bir büyüme sancısı olduğunu ifade ederek, ülkenin büyürken ağrı çekeceğini ama kalkınmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan bir kesimin tarih boyunca var olduğunu kaydeden Şengün, "Batı, Türkiye'nin kredi notunu arttırmasında yavaş davrandı ancak Gezi Parkı olaylarında kriz çıkarma konusunda çok aceleci hareket etti" dedi.

Şengün, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ülkenin ekonomik-sosyal olarak ilerlemesiyle bağlantılı olduğunu anlattı.

Program, konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA