Müftü Gökçe'den 'ramazan' Eleştirileri

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Ramazan gelince bazı insanların özellikle gündemi işgal ettiklerini ve insanların kafasını bulandıracak açıklamalar yaptıklarını söyledi.

Müftü Gökçe'den 'ramazan' Eleştirileri
Müftü Gökçe, dini konuların magazin programlarından öğrenilmemesi gerektiğini kaydetti.

Gökçe, Ramazan gelince bazı insanların özellikle gündemi işgal ettiğini ve insanların kafasını bulandıracak sözler söylediklerini belirterek, "Ben bunları doğru bulmuyorum. Bir vatandaş din ile ilgili bir şey öğrenmek istediğinde camisinin imamına, imam bilmiyorsa, ilçe müftüsüne, o bilmiyorsa il müftüsüne o da bilmiyorsa Diyanet İşleri Başkanlığına ulaşarak doğru bilgiyi öğrenmelidir. Dini konuları, mutlaka asli kaynaklarından, işin sahiplerinden almalarına tavsiye ederiz" diye konuştu.

Reyting uğruna bazı yanlışlar yapıldığına dikkat çeken Gökçe şunları kaydetti:
"Banyo yapmak, diş fırçalamak, ruj sürmek orucu bozmaz. Ama ben ruj sürülmesine karşıyım. Allah'ın yarattığını değiştirmemek lazım. İslamda aslolan temizliktir, ter kokmamak, pis kokmamaktır. Çoraplarımızı, ayaklarımızı, üstümüzü başımızı, temiz tutmalıyız. İslamda aslolan sigara ve alkol içmemektir. Sarımsak yememek, soğan yememek, bunları yediyseniz cemaate girmemek gerekir. Allah'ın resulü 'bunları yapan bizden değildir' diyor"
Banyo yapmanın orucu bozmadığını anlatan Gökçe, "Adana'da iki kez banyo yapmak gerekir, çünkü hava sıcak iklim şartları bunu gerektiyor. Bir hafta banyo yapmayan insan teravihe gelir cemaate cehennem azabı çektirirse olur mu? Dışarıdan vücuda fayda verecek yeme ve içme cinsinden ne alınırsa orucu bozar. Gıda anlamına gelen su, meşrubat ve yenilecek gıdalar orucu bozar. Sakız çiğnemek te orucu bozar" dedi.

Kaynak: İHA