Darbe Karşıtları, “ümmet İftarı”nda Buluştu

Mısır ve Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, “Ümmet İftarları” kapsamında bir araya gelerek Mısır Konsolosluğu önünde hurma, simit, su ve peynirden oluşan menüyle oruç açtı.

Darbe Karşıtları, “ümmet İftarı”nda Buluştu
Mısır’da askeri darbeyi protesto eden yaklaşık bin kişilik grup, sosyal medyada randevulaşarak Mısır’ın Bebek’teki İstanbul Başkonsolosluğu önünde buluştu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Mısır ve Suriye Halkları Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır’daki Rabiat-ül Adeviyye Meydanı ile Suriye’nin Lazkiye ve Halep şehri başta olmak üzere 17 ayrı noktada iftar verdi. Türkiye’de 15 noktada eş zamanlı olarak ümmet iftarlarında buluşan grubun İstanbul’daki yer iftarındaki menüsü, hurma, simit, su ve peynirden oluştu. Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki yer iftarında kadın ve erkekler ayrı ayrı oturdu. İftar sonrası Mısır ve Suriye direnişine destek veren açıklamalarda bulunan grup adına Ömer Kars, basın bildirisini okudu.

Grup sözcüsü Kars, “Mısır’da milyonlar İhvan-ı Müslimin önderliğinde darbeye direnmeye, Suriye’de de kardeşlerimiz 3 senedir en ufak geri adım atmadan Baas diktatörlüğüne karşı mücadele etmeye devam ediyorlar. Mısır’ın bütün şehirlerinde can ve kan pahası protesto gösterileri ürerken, Suriye halkı da üzerlerine yağan bombalara, her gün verdikleri yüzlerce şehide rağmen teslim olmuyorlar. İslam ümmeti, Müslümanlar bir kez daha Kahire’de, Şam-ı Şerif’te Halep ve Hama’da eşi benzeri görüşmemiş şekilde kahramanlık, fedakarlık destanları yazıyor. Zalimler tıpkı kendi elleriyle helvadan yaptıkları putları acıkınca yiyen müşrikler gibi dün Cezayir’de, Türkiye’de yaptıkları gibi Mısır’da da yüzde 52 oyla gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ve İslam kimliğine karşı darbe yapıyor. Suriye’nin diktatörü Beşar Esed İran, Rusya, Çin ve Hizbullah’ın desteği ile Humus’u, Halep’i yıkıyor; bütün dünyanın gözü önünde çoluk çocuk demeden kimyasal silahlarla soykırım işliyor” dedi

Batı dünyasının darbeleri ve katliamları desteklediğini belirten sözcü, “ABD, İran, İsrail, Hizbullah, Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteği ile Müslümanları katletmekte bir beis görmeyen diktatörler, darbeciler bir kez daha Müslümanlara karşı savaş ilan ettiler. Bütün dünya bu günlerde küfrün, darbecilerin, mezhepçilerin söz konusu olan Müslümanlar olduğunda nasıl ittifak oluşturduklarına şahitlik ediyor. Örneğin gezi parkı üzerinden darbe çığırtkanlığı yapanlara selam çakan diktatör Esed, Mısır’daki askeri darbeyi İsrail, ABD, Suud ve Körfez Emirlikleri ile beraber selamlıyor. Bu bile tek başına küfrün tek bir millet olduğunu Müslümanlara karşı tek saf olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Grup, yapılan açıklamaların ardından tekbir getirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA