Beşikdüzü Osb Geleceğe Hazır Projesi

TRABZON - Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Geleceğe Hazır Projesinin sözleşmesi imzalandı.

Beşikdüzü OSB Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı tarafından yürütülecek olan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, "Beşikdüzü OSB Geleceğe Hazır" projesinin sözleşmesi, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş arasında imzalandı.

Organize sanayi bölgesinde yer alan firmaları ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve bölge ekonomisinin rekabet etme gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülecek projenin bölgeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Kaldırım, DOKA olarak Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'u birlikte daha ileriye taşıma adına proje ürettiklerini ve projelere destek verdiklerini söyledi.

Kaldırım, Doğu Karadeniz illerinin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması adına bölgeyi incelemek, gelişim eksenlerini ve ihtiyaçlarını tespit etmek, bölge içinde ve ülke geneline göre gelişmişlik farklarının azaltılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Aktaş, Beşikdüzü OSB'nin kurulduğu tarihten bu zamana kadar geçen süre zarfında 29 firmaya arsa tahsisi yapıldığını anlatarak, "Firmalarda yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor. Beşikdüzü OSB, bölge sanayisi için lokomotif rol üstlenmeye başladı" dedi.

Kaynak: AA