Ak Parti Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı

TEKİRDAĞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bir ülkede yönetim seçimle belirlenirse, o ülkede yönetim yine seçimle değişir, değiştirilebilir" dedi.

Şentop, Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ramazanın diğer aylar arasında müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

Mustafa Şentop, "Ramazanı değerli kılan, Cenab-ı Hakk'ın ifadesiyle Kur'an'ın ramazan ayında nazil olmasıdır" dedi.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasına değinen Şentop, şöyle konuştu:

"Mısır'da cereyan eden bu hadiseler, çok açık bir şekilde, dünyada siyasi bakımdan olsun, dünya görüşü bakımından olsun, insanların değerleriyle, değerlere bakışıyla ilgili bir problemi ortaya koyuyor. ABD Afganistan'a, Irak'a ne için gitti? Demokrasi getirmek için. Yine Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve ABD'de demokrasi önemli midir? Önemlidir. Orada bir darbe olabilir mi? Bunu aklından geçiren bir asker olabilir mi? Olamaz. Buna ne toplum ne de oradaki devlet kuruluşu müsaade eder. Fakat Mısır'da yapılanı henüz darbe olarak nitelendirmekten bile kaçınan bir siyaset anlayışı var Avrupa ve Amerika siyasetinde. Bu, iki yüzlülüktür, çifte standarttır."

Şentop, Türkiye'nin, Mısır'da yaşanan tablo karşısında net bir duruş sergilediğini ve bu duruşun bütün dünyaya örnek olacak mahiyette olduğunu vurguladı.

Mustafa Şentop, "Bir ülkede yönetim seçimle belirlenirse, o ülkede yönetim yine seçimle değişir, değiştirilebilir. Bunun dışında devletten maaşını alan, vatandaşın vergileriyle maaşını alan, milletten toplanan vergilerle eline silah verilen, tank verilen birtakım bürokratlar kalkıp devlet başkanına, başbakana, hükümete, milletin seçtiklerine bu silahı doğrultamazlar, onlara kalkıp meydan okuyamazlar, kem gözle bakamazlar" şeklinde konuştu.

Mısır'da yaşananların sadece Mısırlılar için değil, tüm dünya için bir sınav olduğunu kaydeden Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'daki duruş, sadece Mısırlıların değil, Türkiye'nin, Avrupa'nın, Amerika'nın, bütün dünyanın sınavıdır. Mısır'da olanlara, gerçekleşen hadiseye karşı takınılan tavır bir turnusol kağıdı. Gerçek manada çifte standardı olmayan, iki yüzlü olmayan, demokrasiyi gerçekten savunan, benimseyen toplumlarla, devletlerle, bunları gerçekte benimsemeyen, bir siyasi araç, enstruman olarak kullananları birbirinden ayıracak bir turnusol kağıdı. Bu bakımdan bu ramazanda sadece Adeviye Meydanı'nda değil, birçok meydanda, seçtiklerinin arkasında duran, ona sahip çıkan insanları saygıyla selamlamamız, onların başarıları için dua etmemiz lazım."

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Türkiye'nin parlak bir mayıs ayı geçirdiğini, bunun dünyada birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Srebrenitsa'da 1995'te yaşanan soykırımın, Suriye'de yaşanan olaylarla benzerlik gösterdiğini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün Suriye'de 100 bin insanın katledilmesine nasıl seyirci kalan bir Batı varsa, nasıl oradaki toprak, coğrafya üzerinden bir hesap yapmaya çalışıyorlarsa ve orada elde edecekleri o gücü bütün coğrafyaya yönelik kullanmaya çalışan bir anlayışı bir taraftan doğumuzdakiler, bir taraftan batımızdakiler, bir kavga alanı, bir boks alanı, bir mücadele alanı olarak kullanıyorlarsa, hala Türkiye'nin Suriye'deki çağrılarına, bir şekilde oradaki bir diktatöre, orada kendi insanına zulmeden bir diktatöre seyirci kalıyorlarsa hani demokrasi? Hani dünyaya vadetmeye çalıştığınız, bütün dünyaya ihraç etmeye çalıştığınız, 'ancak insan onurunu ve insanın yükselmesini bunla sağlayabiliriz' diye hepimize, herkese anlatmaya çalıştığınız demokrasi? Hani açık toplum diye ortaya koymaya çalıştığınız unsurlar nereye gitti? Hani evrensel değerler, hani hukuk değerleri, hani sandık, hani seçim, hani insanların seçimle iş başına gelmeleri ve ancak seçimle iş başından gitmelerine yönelik bütün dünyaya evrensel olarak nitelendirdiğiniz değerler nerede? Aynen Suriye'de bu gerçekleşmektedir."

Bosna'da, Kosova'da Srebrenitsa'da 8 bin 376 vatandaşın katledildiğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Srebrenitsa'da katle kim seyirci kalmıştı? Oradaki Hollanda ordusu, Avrupa Birliği ordusu Sırplara müsaade etmiş ve Sırplar bu katliamı gerçekleştirmiştir. Çünkü Avrupa'nın, Amerika'nın, Rusya'nın ve diğer ülkelerin orada kendi hesapları var. Balkanlar üzerinde bir siyasi hesapları var ve oradaki iktidar hesaplarını ancak oradaki kavga üzerinden görebilirlerdi. Ve bugün geriye dönüp bakıyoruz ki, oradaki çocuklar katledilmiş. Şimdi aynısı Suriye'de yaşanıyor."

Toplantıda, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililer yer aldı.

Toplantının ardından Soylu, AK Parti Malkara İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftara katıldı.

Kaynak: AA