Siirt'te Elektrikli Otobüs Üretilmesi

SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Çin firması Zonda ve Türk firması Tukie ile imzaladıkları protokol gereği fabrikanın kurulacağı Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan ve Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ile OSB'ye gelen Vali Aydın, OSB Müdürü Bahattin Çelik ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Vali Aydın burada yaptığı açıklamada, bu tür yatırımların bölgenin çehresini değiştirecek ve ekonomisini güçlendirecek nitelikte olduğunu söyledi.

Aydın, valilik olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Fabrikanın kurulacağı alanda tesviye çalışmalarının ardından hafriyat çalışmalarına başlanacak. Bunların tamamlanmasının ardından da fabrika binalarının yapımına başlanacak. Bu çalışmaların 75 günde tamamlanması planlanıyor. 200 dönümlük alanda kurulacak olan fabrikada elektrikli otobüsler üretilecek. Fabrikada ilk etapta 700 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Hayırlısı ile ilk otobüs 2014 yılının şubat ayında üretilmiş olacak. Bu heyecan veren yatırımın şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz."

Kaynak: AA