Sbs Birincisinin Ödülü Maç Bileti

MERSİN - Dersi dikkatli dinleyip, günde 2 saat ders çalışarak Seviye Belirleme Sınavında 500 tam puan alan öğrencilerden Tarık Berdan Köroğlu, babasının maç bileti ödülüyle Bayern Münih-Chelsea karşılaşmasında hayranı olduğu Franck Ribery'i izleyecek.

Özel Diyarbakır Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Köroğlu, ailesiyle tatilini geçirdiği İçel'in Silifke ilçesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınavda dereceye girdiğine sevindiğini belirterek, sonucun sürpriz olmadığını kaydetti.

Öğretim hayatında dersi derste dinlemeye özen gösterdiğini dile getiren Köroğlu, "Düzenli ders çalışırım. Başarıyı böyle elde ettim. Sınıfta dersleri çok iyi dinledim. Günde sadece 2 saat ders çalıştım. Dersi derste dinleyince zaten başarılı oluyorsunuz" dedi.

Baba ve annesi öğretmen olan Köroğlu, "Ailemin öğretmen olmasından dolayı avantajlıyım. En azından takıldığım bir konuyu rahatlıkla sorabildim. Anlamadığım konuları evde öğrenme imkanım oldu. Bu yüzden her zaman yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen aileme ve öğretmenlerime teşekkür ederim. Benim yaşadığım avantaj bu yıl yeni okula başlayacak Nazlı Beren kardeşime daha fazla yarar sağlayacak. Çünkü ben de kendi deneyimlerimi ona aktarabileceğim" dedi.

İyi tercih yapmaya çalışacağını dile getiren Köroğlu, İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ve Robert Koleji'ne gitmek istediğini, üniversitede ise okuduğu bir kitaptan etkilenerek genetik mühendisliğini tercih edeceğini söyledi.

-Ödülü maç bileti-

Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Köroğlu, "Derece yapmam halinde Galatasaray-Fenerbahçe maçına gidebilmeyi hayal etmiştim. Babam söz vermişti ama bu maça daha çok zaman var. O yüzden planı değiştirdik. Süper Kupa'da karşılaşacak Bayern Münih-Chelsea maçına gideceğiz. Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Franck Ribery hayranıyım. İnşallah bu maça gidip, Ribery'i canlı izleyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: AA