Mersin'de "hoşgörü ve Diyalog" İftarı

MERSİN - İçel Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği tarafından "hoşgörü ve diyalog" adı altında iftar programı düzenledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türk insanını bir araya getiren en büyük değerin kardeşlik olduğunu, millet olarak geleceğe, kardeşlik duygusu içerisinde adım atmak gerektiğini vurguladı.

Yoksullara karşı, toplumdaki bireylerin üstüne düşen görevleri olduğunu belirten Güzeloğlu, "Ramazanın manevi ortamı, bu sorumluluğu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Her ibadetin insanı zenginleştiren yönünün yanı sıra insanları birbirine bağlayan bir yönü de vardır. Oruç ibadeti de, bizleri bir bütün olarak aynı duyguları paylaşmamıza vesile olacaktır" dedi.

Güzel ahlakın, insanın en büyük zenginliği olduğunu anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Dünyanın her neresinde ahlaksızlık varsa temelinde inançsızlık vardır. Bunun çözümü, değerlerimize yeniden dönmektir. İçel, Türkiye'ye ait bütün değerleri barındıran bir kenttir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, elde edemeyeceğimiz hiçbir hedef yoktur. MEKADİM bu filizin yeşermesinde önemli bir öncülük yapmaktadır."

MEKADİM Başkanı Sebahattin Batmaz da insanın özel bir varlık olduğunu ve her yönüyle incelenmesi gerektiğine dikkati çekerek, insana yapılacak her türlü müdahalenin yanlış olacağını ifade etti.

Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği yöneticisi Ali Muhmani Koşan ise İçel'in bütün inanç yollarının kesiştiği bir kent olduğunu ve tüm kesimleri bir araya getiren bir özelliğinin olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından tasavvuf müziği konseri verildi.

Kaynak: AA