İhtiyaçlı 22 Bin 943 Aileye Ramazan Yardımı

ERZURUM - Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile çeşitli dernekler tarafından, ihtiyaç sahibi 22 bin 943 aileye gıda, giysi, prefabrike ev ve eşya yardımında bulunuldu.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği kurumsal sorumlusu Mahmut Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan dolayısıyla gıda ve eşya dağıtımı yaptıklarını belirterek, maddi durumu iyi olmayan ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Ramazan ayında 200 aileye giysi ve gıda kolisi verileceğini anlatan Özyurt, 12 tıra yüklenerek Suriye'ye gönderdikleri 103 adet prefabrike evin kurulduğunu söyledi.

Söz konusu evlere eşyaların da yerleştirildiğini anlatan Özyurt, şunları kaydetti:

"Suriye'deki kardeşlerimizi de unutmadık. Gönderdiğimiz 103 adet prefabrike evi Kilis'te kuruyoruz.103 ailemiz Ramazanı sıcak yuvasında geçirecek. Ekibimiz yoğun bir şekilde çalışarak, baraj kenarında ormanlık alanda kamp şeklinde evleri kurdu. Eşyalarını da verdik. Burada aşevi kurularak, ailelerin günlük yemek ihtiyacı karşılanacak. Ramazan boyunca sıcak yemek dağıtılacak."

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ihtiyaç sahibi aileler için de çeşitli yardımların dağıtıldığını vurgulayan Özyurt, "Ramazan ayı boyunca yaklaşık bölgemizde 200 aileye gıda ve eşya dağıtımı yapılacak" dedi.

-Ramazanda Afganlı aileler de unutulmadı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz de maddi durumu iyi olmayan 2 bin aileye gıda yardımı ve günlük ekmek dağıtımı yaptıklarını söyledi.

İlçelerde de gıda yardımlarının yapıldığını anlatan Öz, "Ramazan dolayısıyla 11 ilçemizde programlar düzenlenecek. Önceden tespit ettiğimiz dar gelirli ailelere bu etkinliklerde yardım dağıtılacak" dedi.

Kentte yaşayan Afganlı ailelere de destek olduklarını vurgulayan Öz, "Şehrimizde 500 civarında Afganlı ailemiz var. Bunların bütün ihtiyaçlarını daha önce gidermiştik. Ancak 150 Afgan aileye Ramazan ayı boyunca da gıda ve giysi yardımı yapıyoruz. Çocuklarına kırtasiye malzemesi veriyoruz" diye konuştu.

-15 bin aileye gıda paketi

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şube Müdürü Mahmut Bal ise derneğe kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımların Ramazan boyunca devam edeceğini ifade ederek, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 15 bin aileye Ramazan dolayısıyla gıda paketleri dağıtacaklarını söyledi.

Sadece Erzurum'da 3 bin 600 aileye yardım yaptıklarının altını çizen Bal, "Gıda paketlerimizde 14 çeşit malzeme yer alıyor. Önceden tespit ettiğimiz dar gelirli ailelere, bu paketleri ulaştırıyoruz. Günlük 120 ailemize, 4 çeşit sıcak yemek götürüyoruz. Bu 120 ailemiz 500 kişilik. Ramazan boyunca da bu yardımlar devam edecek" şeklinde konuştu.

Aziziye Belediyesi de Ramazan ayı için 33 mahallede ikamet eden 5 bin aileye, gıda yardımında bulundu. Belediye zabıta ekipleri ve mahalle muhtarları tarafından belirlenen ailelere, gıda yardımları ulaştırılıyor.

Yakutiye Belediyesi tarafından da ihtiyaç sahibi 370 aileye gıda kolileri dağıtıldı.

Kaynak: AA