Adana'da Hırsızlık Operasyonu

ADANA - Organize hırsızlık yaptıkları iddia edilen 25 kişi, polis helikopterinin de kullandığı "Tsunami-2" operasyonunda gözaltına alındı, şüphelilerden 3'ü çocuk 12'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Adana, Niğde ve İçel'de son 3 ayda 52 evde meydana gelen hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelileri belirledi.

Sabah erken saatlerde Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de desteğiyle Adana'nın Ulubatlı Hasan, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerinde 20 adrese 250 polisle eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Polisin "Tsunami 2" adı verdiği operasyonda 6'sı 18 yaşından küçük 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramada çalıntı olduğu değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, kol saati, ziynet eşyası, fotoğraf makinası, LCD televizyon ve hırsızlıkta kullanılan suç aletleri ele geçirildi.

Helikopterin de kullandığı operasyon, polis kamerası tarafından kaydedildi. Helikopterden çekilen görüntüye, damda yatan bazı vatandaşların panikle uyandığı yansıdı. Ekiplerin evlere girdiği anları da kamera kaydetti.

Hırsızlık Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 kişiden 3'ü çocuk 12'si tutuklandı, 13 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün aynı mahallelerde 2011'de düzenlediği "Tsunami-1" adı verilen operasyonunda da 90 kişi yakalanmış, 44 kişi tutuklanmıştı.

Zanlıların, gece ışığı yanmayan, güvenlik kamerası ve alarmı olmayan evlere kapı kilidini kırarak girdiği, çaldıkları eşyaları organize şekilde evlerine ulaştırarak, kendi tabirleriyle ''vur-kaç'' taktiğini kullandıkları öğrenildi.

Kaynak: AA