Tegv Yaz Etkinliklerine Devam Ediyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) İçel Öğrenim Birimi'nin yaz etkinlikleri devam ediyor.

Tegv Yaz Etkinliklerine Devam Ediyor
3 haftalık 2 dönem halinde uygulanan yaz etkinliklerinde çocuklar hem geziyorlar hem oynuyorlar hem de okuyorlar. Etkinliklerle ilgili konuşan TEGV İçel Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, Türkiye'nin yarınlarını çocukların aydınlatacağına inandıklarını söyledi.

TEGV'in 1995 yılından bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 800 bin çocuğun eğitimine destek verdiğini vurgulayan Ateş, "Çocuklarımızın güzel bir çocukluk yaşamaları, yarınlara umutla bakmaları için ve aydınlık, gelişmiş, barış içinde bir ülkenin bireyleri olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. TEGV İçel Öğrenim Birimi olarak da okul döneminde ödev ve sınavlardan yorulan çocuklarımıza eğlenirken öğrendikleri 'Yaz Etkinliklerini' sunuyoruz. Camii Şerif Mahallesi'nde bulunan etkinlik noktamızda, haftanın dört günü deney, belgesel, ülke ve bahçe oyunları gibi farklı alanlarda etkinlikler yaparken cuma günleri de çocuklarımızın yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları için çevre gezileri yapıyoruz. Türk Hava Kurumu, Müze ve Atatürk Evi gezilerimiz oldukça eğitici ve eğlenceli geçiyor" dedi.

TEGV'in sadece çocukları sevindirmediğini ifade eden Ateş, "Çocuklarımızın yanında gelen anne ve büyük annelerde seviniyor. Onlarda gezi programına katılarak çocuklarla birlikte geziyorlar. Birçoğu ilk kez gittikleri özellikle müzelerde gördükleri karşısında şaşkına döndüler. Tabi onların sevinmesi bizi de sevindiriyor. Biz onların gözlerindeki mutlulukları görünce mutlu oluyoruz ve yaptığımız işi daha çok seviyoruz. Etkinliklerimiz 26 Temmuz'a kadar devam edecek. Ondan sonra bir aramız olacak. Eylül ayında yeniden etkinliklerimiz başlayacak. İlkokul çağındaki bütün çocukları etkinliklerimize bekliyoruz. Özellikle boş zamanlarında gelsinler ki boş zamanlarını dolu dolu geçirsinler" diye konuştu.

Kaynak: İHA