Manisa'dan Kısa Kısa

MANİSA - Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, ramazan ayı boyunca müftülüğe bağlı aşevinde her gün bin 200 vatandaşa iftar verileceğini bildirdi.

Nurullah Sadıç, aşevinden 3 kademeli olarak yemek dağıtımı yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Aşevimizde günlük 3 çeşit yemek çıkarılıyor. Her gün 130 kişinin iftar yemeğini aşevimizde veriyoruz. Ayrıca, yaklaşık 400 ile 600 kişi arası aşevimizden yemek alıp evine götürüyor. Aşevine gelemeyecek durumda olan 180 ile 200 ailenin yemeklerini de evlerine kadar götürüyoruz."

-Köy muhtarından "yıldızlı pekiyi"

Salihli'ye bağlı Karaağaç Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk, önceki seçimde köyünün AK Parti'ye "pekiyi" verdiğini hatırlatarak, bu seçimde "yıldızlı pekiyi" vereceklerini belirtti.

Köylerinde yapılan çalışmalardan dolayı AK Partili yöneticilere teşekkür eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Köyümüzde şu anda 21 bin metrekarelik parke taşı döşeme çalışması yapıldı ve hala da devam ediyor. Çalışmalara köy halkı da destek veriyor. Karaağaç ve Bahçecik Köyü arasında 3 kilometrelik yeni yol yapım çalışması devam ediyor. Yol için yaklaşık 6 milyon lira ödenek çıkarıldı. İller Bankası'ndan ise 46 bin lira ödenek geldi. Köyümüzün enerji nakil hatlarının yenilenmesi içinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın girişimleri ile 260 bin lira ödenek çıkarıldı. Bu hizmetlerden ötürü AK Partili yöneticilere teşekkür ediyoruz."

-Herkes İçin Futbol Turnuvası

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği 'Herkes İçin Futbol" organizasyonu kapsamında Salihli ilçesinde teknik direktör Zeki Erguvan tarafından düzenlenen 22 takımın mücadele ettiği turnuvanın final maçında Tuborg'u 9-3 mağlup eden Kalay Gıda şampiyon oldu.

-Başarılı öğrencilere ödül

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı Türkiye 12'incisi Gülcan Koyuncu'yu Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay makamında kabul etti.

Okay, öğrenciyi tebrik ederek, "Öğrencimizin bu başarısı ilçemiz için gelecek nesillere örnek olması adına çok önemli. Umarım tüm eğitim hayatı boyunca başarıları artarak devam eder" dedi.

Koyuncu, hedefinin tıp fakültesi olduğunu belirterek bu başarıyı kazanmasında destek olan herkese teşekkür etti.

-Salihli Cumhuriyet Başsavcısı'na ziyaret

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli'ye atanan Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'u ziyaret etti.

Muzaffer Yurttaş, Salihli ile ilgili Ankara nezdinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Durasıllı Beldesi'nde inşaat çalışmaları hızla devam eden Salihli Cezaevi hakkında bilgi aldı. Yurttaş ve beraberindeki heyet Yavuz'a yeni görevinde başarılar diledi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin de Başsavcı Yavuz'u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

-METEM'in ZEKA destekli projesi

Saruhanlı ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Sosyal İçermede Gönüllü, Gönüllülükte Öncüyüz Biz" projesi uygulamaya geçti.

Proje koordinatörü ve Okul Müdürü Niyazi Akkuş, 15 Mayıs'ta kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanan projelerinin uygulanması için ilk adımın atıldığını belirtti.

Akkuş, projenin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bilgisayar destekli tasarım anlamına gelen CNC tezgahı alıp, CNC operatörleri yetiştirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile ortaklaşa hazırladığımız projede Saruhanlı Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kerem Makine de iştirakçı kurum olarak yer alıyor. 197 bin 281 lira bütçeli projenin öncelikli amacı, genç ve kadınların sosyal içermelerinin ve hizmetlere eşit erişimlerinin sağlanması, gelişmekte olan üretim yapısında ihtiyaç duyulacak beşeri ve sosyal sermayenin oluşması, kırsal kesimde beşeri kaynakların geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması. Proje kapsamında bir adet CNC tezgahı alınacak ve okulda kurs merkezi oluşturulacak. Daha sonra 18 ile 30 yaş aralığında yüzlerce kişiye CNC eğitimi verilerek CNC operatörleri yetiştirilecek"

-Çamlıyurt köyüne yeni muhtar

Saruhanlı'ya bağlı Çamlıyurt köyünde vefat eden muhtar Mehmet Güngör'ün yerine birinci aza Mehmet Çetin'in vekalet edeceği bildirildi.

Saruhanlı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Çamlıyurt köyü muhtarlığına, 2014 yılı mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerine kadar köyün birinci azası Mehmet Çetin vekalet edecek. İlçeye 13 kilometre mesafede bulunan 160 nüfuslu Çamlıyurt köyünün muhtarı Mehmet Güngör,8 Temmuz'da karaciğer kanseri tanısıyla tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

-Sulama kanallarında yüzmek yasaklandı

Saruhanlı Hıfzısıhha Kurulu, ilçe sınırları içinden geçen DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzmenin yasaklanmasına dair karar aldı.

Kurul Başkanı ve Kaymakam Kadir Sertel Otcu'nun Başkanlığı'nda Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda kurul üyelerinin katımıyla gerçekleşen toplantı sonrası, boğulma ve bulaşıcı hastalıklara karşı ilgili belediye başkanlıkları ve köy muhtarlıkları tarafından gerekli önlemlerin alınarak, kanalların yüzme amaçlı olarak kullanımının engellenmesine ve görülebilen yerlere "Kanalda yüzme tehlikeli ve yasaktır" levhalarının asılmasına karar verildi.

Kaynak: AA