Klimalı, Kaloriferli Hayvan Barınağı

EDİRNE - GÖKHAN BALCI - Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları barınağında tedavi ve kısırlaştırma işlemleri yapılan köpeklere, yazın serin, kışın sıcak bir ortamda yaşama imkanı sağlanıyor.

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Soyuhan Barlas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002'den bu yana köpeklerin tedavi ve bakımlarının yapıldığı barınakta, 2 tekniker ve 13 işçinin görev yaptığını söyledi.

Barınakta, köpeklerin yanısıra kedi ve kanatlı hayvanların da tedavi edildiğini belirten Barlas, ayda ortalama 100 hayvanı tedavi ettiklerini bildirdi.

Barlas, barınakta kısırlaştırma işlemi de yapıldğını ifade ederek, bazı havyanları da sahiplendirdiklerini anlattı. Köpekleri sahiplenmek isteyenleri belirli testlerden geçirdiklerine dikkati çeken Barlas, bu kişilerin, hayvanlara bakabilecek durumda olmalarının önemsendiğini vurguladı.

-Barınak yazın serin, kışın sıcak

Barlas, barınaktaki hayvanların rahat etmesi için her türlü imkanı sağladıklarını kaydetti.

Barınağın kışın kalorifer sistemiyle ısıtılıp, yazın klima sistemiyle soğutulduğunu ifade eden Barlas, "Buradaki köpekler kışı sıcak bir ev ortamında geçirirken, yazın da serin bir şekilde yaşıyorlar. İklim şartlarından etkilenmiyorlar. Hepsinin keyfi yerinde. İnsanlara karşı agresif tavır sergilemiyorlar. Dışarıdaki köpekler bir bakıma burada rehabilite oluyor. Ayrıca köpeklerimiz için sıcak yemek hazırladığımız bir mutfağımız var. Köpeklerimiz günde 2 defa yıkanıp, haftada bir defa dezenfekte ediliyorlar" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Trakya'daki en büyük barınağa sahip olduklarını, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA