Eskişehir'deki Silahlı Kavga

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de geçen yıl iki grup arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya karıştığı iddia edilen sanıklardan birine müebbet ve 30 yıl, diğer 4 sanığa ise toplam 48 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına maktül Burak Tevfik Acar'ın yakını Sefat Acar, tutuklu sanıklar Resul Keskin, Uğur Yıldırım, Gökhan Arat ve başka suçtan tutuklu Serdar Kuş ile diğer tutuksuz yargılanan sanıklar hazır bulundu.

Mahkemede kendilerine söz hakkı tanınan sanıklar, önceki duruşmalardaki beyanlarının aynen geçerli olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Gökhan Arat'a müebbet ve 30 yıl, Tayfun İşleyen'e 23 yıl 4 ay, Resul Keskin'e 13 yıl 4 ay ve Uğur Yıldırım'a 11 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılmayan Tuncay Alem'e ise 10 ay hapis cezası vererek sanık hakkında yakalama kararı çıkarttı.

-Olay

Eskişehir'de, 8 Nisan 2012'de Zafer Mahallesi Derman Caddesi'nde çıkan silahlı kavgada, Hakan Serin, Burak Tevfik Acar, Onur Acar, Ahmet Yalım, Eşref Yavaş, Emrah Yavaş ve Tayfun İşleyen yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Burak Tevfik Acar kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA