Tbmm Genel Kurulu

TBMM - MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Iğdır Belediyesi İmar Müdürü Adem Yaşa'nın belediye bülteninde, "Iğdır'ın etnik yapısının Kürtler lehine değiştirilmesi gerektiğini' söylediğini iddia etti. Oğan'a yanıt veren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Iğdır'da Azeriler ile Kürtler arasındaki o kardeşliği bozmaya yönelik bir çalışma yok. Azeriler ve Kürtler yıllarca kardeşçe yaşamıştır ve bundan sonra da yaşamaya devam edecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Mısır'da yaşanan olaylar hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Mursi dönemine askeri darbeyle son verildiğini anımsattı.

"Darbe en hafif tabiriyle hırsızlıktır, çalınan milli iradedir" diyen İşler, darbelerden çok çeken Türkiye'nin her darbeden sonra 10 yıl geriye gittiğini ve itibarının sıfırlandığını söyledi.

İşler, bugün, geçmişte darde yapanların yargılandığını ve ağır cezalara çarptırıldığını kaydetti.

Iğdır'ın sorunları hakkında gündemdışı konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Iğdır Belediyesi'nin 2009-2010 faaliyet bültenini gösterdi.

Belediyenin yol, su, temizlik, kanalizasyon ve vatandaşın günlük sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Oğan, "Ancak Iğdır Belediyesi'nin çok daha farklı istek ve arzuları varmış" dedi.

Iğdır Belediyesi İmar Müdürü Adem Yaşa'nın bültende yer alan açıklamasında, "Iğdır'ın etnik yapısının Kürtler lehine değiştirilmesi gerektiğini' söylediğine işaret eden Oğan, şöyle konuştuu:

"Yani diyor. Bir belediye vatandaşlarına hizmet etmesi gerekirken, Iğdır'ı belli bir etnik gruba nasıl veririzin hesabını yapıyor. İçişleri Bakanı'na soruyoruz, bu olaylardan haberiniz var mı? Varsa neden işlem yapmıyorsunuz? BDP ve PKK ile anlaştınız da Iğdır'ın yapısını değiştirmeye mi çalışıyorsunuz? Oraları yoksa PKK'ya ve BDP'ye mi bıraktınız? Bu soruların cevabının verilmesi lazım.

Oralarda vatandaşın elinden meraları alıyorsunuz, başka kişileri veriyorsunuz. Oradaki karakolu da kaldırıyorsunuz. Yani insanlara 'biz Iğdır'ı gözden çıkardık, başınızın çaresine mi bakın?' diyorsunuz. Devlet devletliğini yapmalıdır. Eğer siz Hükümet olarak gereğini yapmazsanız, Iğdır'lı geçmişte olduğu gibi gereğini yapacaktır ama bunu Hükümetin yapması gerekir."

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, imar müdürünü açıklamasından haberinin olmadığını ifade ederek, "Iğdır'da Azeriler ile Kürtler arasındaki o kardeşliği bozmaya yönelik bir çalışma yok. BDP, Iğdır Belediyesi'ni aldıktan sonra oradaki Azeri personele Kürt personelden daha iyi davrandı. Azeriler MHP'li belediye başkanından alamadığı maaşı BDP'li belediyeden aldı. Onlar arasında bir çatışma yok, belediyenin de böyle bir niyeti yok" dedi.

İmar Müdürünün açıklamasını inceleyeceğini ve araştıracağını belirten Buldan, "Iğdır'daki etnik yapıyı hiç kimse değiştiremez, Azeriler ve Kürtler yıllarca kardeşçe yaşamıştır ve bundan sonra da yaşamaya devam edecektir" diye konuştu.

Buldan, konuşmasının ardından Oğan'ın yanına giderek bülteni aldı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da Ankara'nın Polatlı İlçesi'ndeki çiftçi sorunları hakkında gündemdışı konuştu.

Kaynak: AA