İzmir'de Ramazan Etkinlikleri

İZMİR - Ramazan ayının başlamasıyla İzmir'in birçok noktasında iftar çadırları kuruldu, ramazan eğlenceleri düzenlendi.

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında ilçenin çeşitli noktalarına iftar çadırları kuruldu. Günde yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeğinin verildiği çadırlarda her gün 4 farklı çeşit yemekten oluşan menü servis ediliyor.

-Buca'da önce iftar sonra Hacivat-Karagöz

Buca Belediyesi razmazan etkinlileri kapsamında Belediye Başkanı Ercan Tatı, düzenlediği geleneksel iftar yemeğiyle ramazanın ilk gününü Bucalı vatandaşlarla karşıladı.

Buca Belediyesi önünde verilen yemekte iftarını yapan binin üzerinde vatandaş bir yandan da ramazan nostaljilerini yaşadı. Havicat-Karagöz, ilizyon gösterisi, tahta bacak, mini komedi gösterilerinin sahnelendiği etkinliklerde Türk Sanat Müziği'nden eserler seslendirildi.

-Urla'da ramazan etkinlikleri-

Urla Belediyesi'nin ramazan ayı boyunca vereceği iftar yemeğinin ilki ilgi gördü. Vatandaşlar, ezanın okunmasıyla Urit Sosyal Etkinlikler Salonu'nda hazırlanan iftar sofrasında orucunu açtı.

İftar sonrasında, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şenliklere katılan Urlalılar, İzmir Gölge Oyuncuları Kültür ve Sanat Derneği'nin sahnelediği Hacivat-Karagöz oyununu izledi. Urla Belediyesi ramazan şenlikleri ay boyunca tiyatro oyunları, canlı müzik dinletileri, gölge oyunları gibi etkinlerle devam edecek.

Kaynak: AA