İran'da Ramazan

TAHRAN - İran'da ramazan ayının ilk iftarı yapıldı. Başkent Tahran'daki büyük Musalla Camisi'nde halka iftariyelikler dağıtıldı.

Ramazan ayı münasebetiyle Musalla Camisi'nde kurulan Uluslararası Kuran-ı Kerim Fuarı'nı ziyarete gelen İranlılar, ezanın okunmasının ardından dağıtılan çay ve hurmayla iftarlarını açtı.

Halk iftar ve akşam namazının ardından fuar stantlarını gezdi.

İranlılar her yıl olduğu gibi bu ramazanda da İmam Humeyni Yardım Komitesi tarafından kurulan stantlarda, üzerinde fotoğraf, isim ve yaş belirtilen kartlardan seçtikleri yetim çocukların bir yıllık masraflarını üstlenmek için kayıt yaptırdı.

AA muhabirine komitenin faaliyetleri hakkında bilgi veren stand sorumlusu Rıza Golmohammedi,1978'den beri faaliyet gösteren İmam Humeyni Yardım Komitesinin, ihtiyaç sahipleri, yetimler, sahipsiz ya da kötü bakılan çocukları belirleyerek doğrudan yardımseverlerle buluşturduğunu belirtti.

Kendisi de 23 yıldır yardım komitesinde çalışan Golmohammadi, "İhtiyaç sahiplerini, özellikle yetim çocukları görmüş olduğunuz özel kimlik kartları ile yardımseverlere tanıtıyoruz. Yardımseverler seçmiş oldukları çocuğun bir yıllık maddi ihtiyaçlarını karşılayarak onlara destek oluyor. Yılın tüm vakitlerinde çalışmalarımız devam ediyor ama özellikle ramazan ayında insanlar daha çok yardım ediyorlar. Geçen yıl ramazan ayında sadece Musalla standımızda 19 bin yardımsever, yetimlere destek olmak için kayıt yaptırdı" bilgisini verdi.

Golmohammadi İran'ın tüm noktalarında faaliyet gösteren yardım komitesinin yetimlerin yanı sıra, evlenmek isteyen gençlere, kasıtsız işledikleri suçların diyetini ödeyemedikleri için hapishanelerde olan tutuklulara, sağlık ücretlerini karşılayamayan hastalara, kendi işlerini kurmak isteyen kadınlara da yardım ulaştırmak için bir çok programları olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA