İki Bin Kişi Çadırda İftar Yaptı

ORDU - Ordu'da belediye ve il müftülüğü tarafından kent merkezinde kurulan ramazan çadırlarında yaklaşık 2 bin kişi orucunu açtı.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan çadırlarının tüm Türkiye'de gelenek haline geldiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan hizmetleri dahilinde Ordu'da iki tane çadır oluşturulduğunu anlatan Kolukısaoğlu, kendilerinin dışında belediyenin de ramazan çadırı kurduğunu dile getirdi.

Atik İbrahim Paşa Cami ile müftülüğün Kur'an kursunun bahçesinde açılan çadırlarda yaklaşık 500 kişinin iftar yapabildiğini ifade eden Kolukısaoğlu, "Aynı zamanda belediyenin de bin 500 kişilik ramazan çadırı var. Ordu'da toplamda 2 bin kişi için her akşam çadırlarda iftar imkanı var. Kur'an kursunda açılan çadırda sahur da yapılabiliyor. Buradaki çadır Ordu'daki tek özellikli bir çadır. Diğer çadırlarda sahur verilmiyor. Çadırdaki giderler her akşam hayırseverler tarafından sağlanıyor. Bir ya da iki kişi bir araya gelerek iftar veriyor" dedi.

Kolukısaoğlu, ramazan çadırlarındaki asıl amacın kaynaşmak olduğunun altını çizerek, "Peygamber Efendimiz'in bir sözü var, 'zengin ve fakir sofrada birleşsin, sofranızda yoksullar da, muhtaçlar da olsun.' Bu düşünceden hareketle iftar sofraları sadece zenginlerin kendi aralarında yemek verilen bir sofra haline gelmesi doğru değil. Soframızda mutlaka muhtaç olan insanlarla beraber paylaşmanın örneği verilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: AA