İftar Çadırında 2 Bin Kişi İftarını Açtı

Manavgat Belediyesi’nin bu yıl stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde 2 bine yakın vatandaşı ağırladı.

İftar Çadırında 2 Bin Kişi İftarını Açtı
İftar çadırındaki hazırlıklar, sabah saatlerinde başlayıp iftar saatine kadar devam etti. Belediye ekipleri, iftar sofraları kurmak için adeta seferber oldu. Başkan Sözen vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek Ramazan aylarını kutladı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “İlk iftar yemeğini halkımızla birlikte burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yüce Allah'ın tutulan oruçları kabul etmesini diliyor ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Halkımızın iftar çadırımıza büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Burada zengini, fakiri hep birlikte iftar yapıyor. Önemli bir ibadet ile birlikte önemli bir sosyal dayanışma ve paylaşma ortaya çıkıyor. Ben programım müsait olduğu sürece iftarımı burada halkla birlikte yapacağım" dedi.

KARAGÖZ HACİVAT

İftar yemeğinden sonra vatandaşlar Ramazan Şenlik alanına geçerek, Manavgat Belediyesi’nin 30 gün boyunca sürdüreceği Ramazan programını izledi. Özellikle çocuklu ailelerin izlemeye geldiği program vatandaşlardan tam not aldı. Nostaljik Ramazan etkinliklerinde sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz, çocuk izleyicileri kahkahaya boğdu. Şenliklerde 30 gün boyunca her akşam meddah, ortaoyunu, karagöz-hacivat, semah gösterileri, arap bacı gibi karakterler sahne alacak.
Kaynak: İHA