Doğum Yapan Kadının Doktor İhmalinden Öldüğü İddiası

DİYARBAKIR - Ergani ilçesinde oturan Mehmet Barut, 10'uncu çocuğunu dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybeden eşi Asiye Barut'un doktor ihmalinden öldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Otluca köyünde doğum sancıları başlayan ve kaldırıldığı Ergani Devlet Hastanesinde doğum yapan Asiye Barut bir süre sonra fenalaştı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Barut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Asiye Barut, Otluca köyünde toprağa verildi.

Asiye Barut'un eşi Mehmet Barut yaptığı açıklamada, gündelik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, eşinin ölümünün ardından 6'sı kız 10 çocuğu ile ortada kaldığını söyledi.

Barut, eşini kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Eşimin doktor ihmali sonucu öldüğünü düşünüyorum. Taziyeden dolayı sorumlular hakkında suç duyurusundan bulunamadım. Psikolojim çok kötü. Yetkililerin eşimin ölümüyle ilgili inceleme yapmasını ve ihmali bulunanların tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyorum. Aksi takdirde kendi imkanlarımla hukuki yollara başvuracağım" diye konuştu.

Doğduğu gün annesiz kalan erkek bebeklerine köydeki kadınların süt verdiğini anlatan Barut, "Bir komşumuz da sütünden faydalanmamız için bize inek verdi. Şu an hem hukuk hem de yaşam mücadelesi veriyorum. En büyüğü 17 yaşında olan 10 çocuğum öksüz kaldı. Devlet yetkililerinden ekonomik açıdan destek bekliyorum" dedi.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz da Barut ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Kaymakam Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi'ye Barut ailesine yardım yapılması için talimat verdi.

Asiye Barut'un ölümü konusunda ihmali ve sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında inceleme yapılacağını ifade eden Yılmaz, daha sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: AA