Çiğli'de Ramazan Etkinlikleri

İZMİR - Çiğli Belediyesi, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Nostalji Ramazan Etkinlikleri" kapsamında farklı mahallelerde gösteri ve konserler düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her akşam iftardan sonra saat 21.30'da başlayacak etkinlikler kapsamında Çiğli Kasaplar Meydanı başta olmak üzere, Sasalı, Güzeltepe, Harmandalı ve Evka-2 mahallelerinde çeşitli aktiviteler yapılacak.

Meddah, Hacivat-Karagöz, illüzyonist, ateşbaz ve yerel sanatçıların sahne alacağı etkinliklerde sinema ve tiyatro gösterimleri de olacak.

Çiğli Belediyesi'nin bu yılki ramazan etkinliklerinde Türk sinemasından örnekler de Çiğliler için gösterilecek. Son dönem filmlerden Evim Sensin 12 Temmuz da, Kelebeğin Rüyası 17 Temmuz'da ve Hükümet Kadın filmi 21 Temmuz'da gösterilecek.

Etkinllikler kapsamında 18 Temmuz'da Abdullah Şahin tiyatrosu, 30 Temmuz'da ise Çiğli Belediyesi'nin Kent tiyatrosu oyunlarını Çiğlililerin beğenisine sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli halkının yoğun ilgisi sayesinde ramazan etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Solak, şunları kaydetti:

"Ramazan ayını olabildiğince dolu dolu yaşamak istiyoruz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın katılabileceği halk etkinliklerine önem veriyoruz. Ramazan akşamlarının daha da keyifli geçmesi için etkinlikler düzenleyeceğiz."

Kaynak: AA