Yemek Yarışması Başvuruları Başladı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Trakya Ev Yemekleri Yarışması bu yıl üç Temmuz'da Kervansaray Otel'de yapılacağı bildirildi.

Yemek Yarışması Başvuruları Başladı
Trakya yöresine özgü lezzetleri ortaya çıkarmak ve yöresel yemek kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması 652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası içerisinde 03 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 14:00'te Rüstempaşa Kervansaray Otelde yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, etliler, Tatlılar ve Hamur işleri dallarında düzenlenecek yarışmaya katılım koşulları yarışma şartnamesinde belirlendi. Katılımcılar, bilgi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne şahsen başvurabilecekleri gibi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün www.edirnekulturturizm.com adlı web sitesinden faydalanabilecekleri belirtildi. Yemek yarışması için katılımcıların hazırladıkları yemekleri saat:14.00'e kadar tarifleri ile birlikte değerlendirme jürisine teslim etmeleri gerektiği kaydedildi.

Her Yemek kategorisinde dereceye giren ilk üç katılımcıya çeyrek altın ve kepçe plaketi ödül olarak verileceği, ayrıca her katılımcıya da un ve yağdan oluşan gıda paketi takdim edilecek.
Kaynak: İHA