Sarıkamış Gönül Dostları Hatıra Ormanı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Gönül Dostları Hatıra Ormanı kuruldu.

Sarıkamış Gönül Dostları Hatıra Ormanı
90 bin şehide 90 bin fidan sloganıyla yola çıkan dernek üyeleri Soğuksu mevkiinde 90 fidan dikti.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “90 Bin Şehide 90 Bin Fidan” kampanyası kapsamında İstanbul, İzmit, Sakarya, Kocaeli ve Samsun’dan aileleriyle birlikte gelen yaklaşık 100 Sarıkamışlı gönül dostu, yanlarında getirdikleri ve Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin ettikleri 90 Ardıç ve Sarıçam fidanını toprakla buluşturarak can suyu verdiler.

Sarıkamış soğuk su mevkiinde oluşturulan “Sarıkamış Gönül Dostları Hatıra Ormanı”nda düzenlenen programla sembolik olarak 90 ardıç ve sarıçam fidanı diken Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından önümüzdeki yıllarda düzenlenecek etkinliklerle “90 Bin Şehide 90 Bin Fidan” kampanyasının tamamlanması planlanıyor. Fidan dikiminin ardından etkinliğe katılan gönül dostları, sosyal sorumluluk örneği sergileyerek çevre temizliği yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

“SÖZ KONUSU SARIKAMIŞ İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”
Sarıkamış Soğuk su mevkiinde düzenlenen programda, Söz konusu Sarıkamış ise gerisi teferruattır diyen Belediye Başkanı İlhan Özbilen, “Sarıkamış denince akla 90 bin şehit gelir. Sarıkamış denince akla, büyüleyen güzellikteki sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye’nin gözde kış turizm merkezi olması gelir. Sarıkamış; kar kalitesi, uzun sezonu, konaklama imkanlarının yanı sıra kültür ve doğa turizmi açısından sahip olduğu değerleriyle de Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden birisidir. Biz Sarıkamış adına yapılan tüm etkinliklere destek vermeye hazırız. Sarıkamışlı hemşehrilerimizin kurmuş olduğu Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneğinin hazırlamış olduğu bu organizasyonla, “90 bin şehide 90 bin fidan” kampanyası kapsamında bugün burada bulunmaktayız. Bizde kendilerine yardımcı olmak açısından Orman İşletme Müdürümüzle görüşerek fidan temin ettik. Fidanların dikileceği alanı tespit ettik. Ekilen fidanlardan çok güzel bir oluşum meydana geldi. Böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonunun hazırlanmasında emeği geçen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl bu etkinliğin bir festival havasında, Sarıkamış ile bağı olan bütün insanların buluşabileceği, Sarıkamış Şehitleriyle buluşacağımız aynı zamanda Sarıkamışlıların da bulaşabileceği bir zemine dönüşmesini arzu ettiklerini belirten Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Mehmet Karataş ise, “Yeni kurulmuş bir derneğin faaliyeti çerçevesinde Sarıkamış’tayız. Derneğimizin dernekleşmeden önceki 5 yıllık bir süreç içerisinde İstanbul, İzmit, Adapazarı ve Türkiye’nin her tarafında bir şekilde Sarıkamış ile bağı olan, Sarıkamış ile irtibatı bulanan Sarıkamışlı gönül dostlarımızın çerçevesini çizdiği bir sivil inisiyatif olarak faaliyet yürütülmüştü. Bu faaliyetin son halkası olarak Sarıkamış’taki 90 bin şehidimizin anısına, hatırasına 90 bin fidanla onları anmak, onları ölümsüzleştirmek adına bir çalışma yürütüldü. Bu çalışma kapsamında Adapazarı, İzmit, İstanbul ve Samsun’dan ülkemizin değişik yerlerinden ve Sarıkamış’taki hemşehrilerimizin de katılımıyla bugün burada bir organizasyon düzenlendi.

Bu organizasyonun özü şu; Sarıkamış’ın bütün Türkiye ile hemşehrilik bağlarını güçlendiren ve aynı zamanda hatta ve hatta Türkiye’nin de ötesinde akrabalık bağına neden olan 90 bin şehidimizin yattığı Sarıkamış’ın her bir şehidinin bir fidan ile ölümsüzleştirilmesi projesi kapsamında bugün buradayız. Bu proje kapsamında bugün fidanlarımızı sembolik olarak diktik. Tabi bunun başlangıç olması hasebiyle sınırlı olduğunu ifade etmem gerekiyor. Bu kapsamda yine Türkiye’nin değişik yerlerinden çeşitli fidanlar getirilerek onlarda buraya dikildi. Önümüzdeki yıl bunu bir festival havasında, Sarıkamış ile bağı olan bütün insanların buluşabileceği, Sarıkamış Şehitleriyle buluşacağımız aynı zamanda Sarıkamışlıların da bulaşabileceği bir zemine dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda Sarıkamışlı tüm hemşehrilerimiz büyük bir heyecan içerisinde buraya geldiler. Büyük bir fedakarlıkla birçok insan çocuklarıyla, eşleriyle birlikte otobüslerle buraya geldi. Birçok insan kendi özel imkanlarıyla buraya geldi. Bu anlamda bir şenlik havasında, aynı anda olayında ruhunu unutmadan günü idrak etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Sarıkamış soğuk su mevkiinde düzenlenen fidan dikim etkinliğinin ardından Sarıkamışlı gönül dostlarına, Sarıkamış Belediyesi’nce soğuk su mesire alanında organize edilen piknik programında çağ ve çeşitli yöresel ikramlarda bulunuldu. Gün boyunca çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlenen ve hemşehrileriyle hasret gideren gönül dostları kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı Başkan Özbilen’e teşekkür ettiler. Gittiği her etkinlikte çocuk sevgisini gösteren Başkan Özbilen, program boyunca özellikle minik misafirleriyle yakından ilgilendi. Çocukların yoğun sevgisi ile karşılaşan Özbilen, çocukların ilgisine kayıtsız kalmadı. “Çocuklarımız geleceğimiz, bizim her şeyimiz” diyerek çocuklara olan sevgisini ifade eden Özbilen, sıcak tavırlarıyla minik gönül dostlarının gönüllerini fethetti.

Programa; Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Belediye Meclis üyeleri İsmail Çelik, Kemal Gök, Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Mehmet Karataş, İzmit Şube Başkanı Mehmet Cengiz, Sakarya Şube Başkanı Ayhan Döşkaya, dernek üyeleri ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA