Sakarya, İhracatta Tırmanışa Geçti

SAKARYA - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın 197 millyon dolarlık ihracatla iller arasında 9. sıraya yükseldiğini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisince açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarına göre Türkiye'nin genel ihracatının 11,8 milyar dolar olduğunu anımsattı.

6 aylık ihracatın yüzde 2,5 artışla 74,66 milyar dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Kösemusul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sakarya, yaklaşık 197 milyon dolar ile Türkiye sıralamasında ilk 9'a yükseldi. Bu gelişme oldukça memnuniyet verici. Dünyada yavaşlayan ekonomik hareketlere rağmen Türkiye'nin çizdiği tablo çok olumlu. Çin, İngiltere, Almanya ve İspanya'nın ardından Türkiye yüzde 3,9'luk ihracat artışı ile dünyada 5. sırada yer aldı. Bu gelişmeler Türkiye'nin oldukça başarılı bir şekilde ilerlediğinin bir göstergesi olmuştur."

Kösemusul, Sakarya'da ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,46'lık artış gösterdiğine dikkati çekerek, ihracatın ekonomideki dengelerin temel taşı olduğunu vurguladı.

İhracatçıların desteklenmesi gerektiğini kaydeden Kösemusul, şunları bildirdi:

"Bir ülkenin gücü artık ihracattaki başarısı ile orantılıdır. İlimiz de her alanda olduğu gibi ihracatta da çıtasını yükselterek ilerlemeye devam ediyor. İhracatçı iller sıralamasında ilk 5'te yer alma hedefimize doğru emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu rakamlardan da görüyoruz ki Türkiye, dünyanın yıldızı, Sakarya Türkiye'nin yıldızı oluyor."

Kaynak: AA