Sağlıkta Hayırsever Desteği

KİLİS - Kilisli hayırsever emekli Nezir Yalçınkaya, Devlet Hastanesi kadın doğum kliniğine 30 yatak bağışında bulundu.

Yalçınkaya'nın hastaneye tahsis ettiği 60 bin lirayla temin edilen 30 yatak, klinikte hizmete girdi. Yeni yataklarla kliniğin tüm yatakları yenilenmiş oldu.

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Genel Sekreter Sedat Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever Yalçınkaya'nın bağışladığı parayla temin edilen 30 yatağın kliniğe yerleştirildiğini kaydetti.

Hastanede hizmet sorunun önemli bir parçasının kullanılan eşyalar ve memnuniyet olduğunu ifade eden Çakıcı, şunları söyledi:

"Bu klinik hastanemizin diğer kliniklerine örnek servis haline geldi. Yaklaşık 60 bin lira bağışla kliniğin tüm yatakları yenilendi. Satın alınmış olan yataklar, üç motorlu olup hastanın kendi ergonomik yapısına uygun olarak ayarlanabilen, hasta konforu düşünülerek başının kaldırılması, uzun soluklu beden hareketleri yaptırabilecek şekilde otomatik sisteme sahip. Hayırsever vatandaşımız Yalçınkaya'ya teşekkür ediyoruz. Kendisine hayırlı ömürler diliyoruz. Katkılarının devamını arzu ediyoruz."

-Bir bağış daha yapmayı düşünüyorum

Hayırsever Yalçınkaya ise geçmişten bugüne doktorların çalışmasını hep taktir ettiğini, sağlık personellerinin hizmetinden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Hastaneye bağış yapma fikrinin geldiğini belirten Yalçınkaya, "30 yatak hastanemize hayırlı olsun. 93 yaşındayım 100 yaşıma geldiğimde bir bağış yapmayı daha düşünüyorum. Kilis Devlet Hastanesine ek bina yapıldığı zaman o binanın bir odasını ben düzenleyeceğim" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Çakıcı, hayırsever Yalçınkaya'ya plaket verdi.

Kaynak: AA