Lice’deki Olaylar

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayın bölgeyi ve bölge insanını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Lice’deki Olaylar
Baro binasında Lice'deki olaylara ilişkin basın açıklaması yapan Ali Artuk, “Türkiye; siyasal ve toplumsal sorunlarla yüzleşme adına çok hassas ve ciddi bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte Kürt siyasal hareketi ve silahlı unsurları ateşkes ilan etmiş, sınır dışına çekilme süreci başlatılmıştır. Tüm Türkiye sathında Akıl İnsanlar Heyeti oluşturulmuştur. Heyetin kamuoyunun nabzını yoklama, barış/çözüm sürecini aktarma, toplumun farklı kesimlerinin taleplerini kayda geçirme, bu hususu da rapor tanzim etme ve bu doğrultuda bir tartışma zemini oluşturma fırsatı sunmuş iken; Lice’de meydana gelen bu vahim olay bölgeyi ve bölge insanımızı olumsuz yönde etkilemiştir. Ancak Lice olayının, cumhuriyetle yaşıt olan bir meselenin çözümü noktasında atılan bu tarihi adımları gölgelemesine asla izin verilmemelidir" dedi.

Demokrasinin hoşgörü ve tahammül edebilme değerlerini içeren bir rejim olduğunu belirten Artuk, “Lice’de meydana gelen bu vahim olayın sorumlularının derhal tespit edilerek aydınlatılması gerekmektedir. Etkin, tarafsız, kolluk görevlilerini koruyan bir anlayıştan uzak, adli ve idari soruşturma yapılmalı ve yargısal açıdan ikinci bir Roboski vakası yaşanmamalıdır. Akil İnsanlar Heyeti’nin tespitleri de dikkate alınarak sürece ilişkin yol temizliği yapılmalı ve bu kapsamda yasal düzenlemelerin derhal hayata geçirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Bu kapsamda Ağrı Barosu olarak Lice olayının takipçisi olacağımızı ve soruşturmada mağdurlarının yanında yer alacağımızı kamuoyuna bildiririz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA