Köyde Fotoğraf Sergisi

ERZURUM - Mavi-Beyaz Çizgi Derneği tarafından açılan fotoğraf kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin fotoğrafları Aziziye ilçesine bağlı Pulur köyünde sergilendi.

Bakü-Ceyhan-Tiflis Koordinatörlüğü tarafından desteklenen "Köyüm ve İnsanları" Projesi kapsamında 21 kursiyerin çektiği fotoğraflar için Pulur köyünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Altıparmak ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Akgün, İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, fotoğrafın bir yaşam tarzı olduğuna dikkat çekerek, "Bu proje gençlere özellikle öz kültür, belirli bir yaşam tarzı kazandıracak. Onlara bir hobi kazandıracak. Sanatsal faaliyetler fevkalade önem arz ediyor ve bunun da özellikle köyle birleştirilerek belde ile birleştirilerek gerçekleştirilmesi hakikaten anlamlı olmuş. Fotoğraf bir yaşam tarzıdır. Alıştığınız zaman makinenin hiçbir kıymeti yok. Kaliteli makine, kalitesiz makine önemli değil. Yeter ki çekmek için bir yüreğiniz olsun. Çok basit makinelerle öyle şahane fotoğraflar çıkar ki... Dolayısıyla sizde bir adım attınız, bu yolda inşallah devam ettireceksiniz. Bunu diliyor ve bekliyorum" şeklinde konuştu.

BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu ise şimdiye kadar 230'un üstünde projeye destek verdiklerini, köylere, ilçelere hizmet götürdüklerini belirterek, ilk defa böylesine muhteşem bir projeye tanıklık ettiğini ve son derece mutlu olduğunu söyledi.

Doğu'da bir köyde, böylesi bir sanatsal etkinliğin olacağını aklıdan dahi geçirmediğini anlatan Mumcu, "İnanılmaz güzellikte bir gün yaşadım. İyi ki Erzurum'a geldim ve iyi ki böylesi bir etkinliğe tanıklık ettim. Bize hoş bir gün yaşatan Mavi-Beyaz Çizgi Derneği yöneticilerini yürekten kutluyorum" dedi.

Düzenledikleri kurs ve sergiyle ilgili bilgiler veren Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök de lisede okuyan 21 öğrenciye birer fotoğraf makinesi hediye ettiklerini anımsatarak, kurs boyunca öğrencilere fotoğrafçılık ile ilgili bilgi verdiğini, daha sonra kendilerini sahaya sürdüğünü dile getirdi.

Bugün sergilenen fotoğrafları, hayatında bir fotoğraf makinesini ilk kez eline alan öğrencilerin çektiğini vurgulayan Akkök, şöyle devam etti:

"Bir ayda geldiğimiz nokta inanılmaz. Bugünlerde tartışma konusu halini alan sosyal medyayı, aslında istesek bu tür etkinliklerle daha verimli kullanabiliriz. Gençlerin eline bir fotoğraf makinesi tutuşturmak, bir saz vermek veya bir tuvalin başında resim yapmaya teşvik etmek, yaşadığımız onlarca sorunun panzehri olabilir."

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise böylesine bir etkinliğin kendi ilçelerinde yapılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, emeği geçenleri kutladı.

Konuşmaların ardından Palandöken Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bar Ekibi, gösteri yaptı.

Kaynak: AA