Kırıkkale Güç Birliği Toplantısı

KIRIKKALE - Kırıkkale Güç Birliği Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleştirildi.

Makine Kimya Endüstrisi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, herkesin gücünün yettiği kadar Kırıkkale'nin işlerini paylaşmaya çalıştığını söyledi.

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinin hizmet binasını açtıklarını kaydeden Atalay, "Kırıkkale OSB'ye doğal gaz hizmeti verilmesini görüştük. Kırıkkale OSB ile KIRGAZ, bu konuyu görüşüp en kısa sürede sorunu halledecekler" dedi.

Sergi açılışı da yaptıklarını, burada savunma sanayisinde kullanılan 800 yan ürünün sergilendiğini anlatan Atalay, yan ürünlerin yeni kurulacak Silah Organize Sanayi Bölgesinde nasıl üretileceğinin değerlendirileceğini kaydetti.

Ahiler Kalkınma Ajansı kapsamındaki Kırıkkale için gayretli çalışmalarından dolayı Valiyi kutlayan Atalay, Kırıkkale'ye yaklaşık 6 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Vali Ali Kolat da Güçbirliği Platformunun, Kırıkkale'nin potansiyellerinin harekete geçirilmesi ve fırsatlarının değerlendirilmesinde önemli bir güç haline geldiğini söyledi.

Kırıkkale'nin her alanda gelişmişlik düzeyini daha iyi noktalara taşımak ve sorunların çözüme kavuşturulması için Güçbirliği Platformu bünyesinde tüm kurulların var gücüyle çalıştıklarını dile getiren Kolat, şöyle devam etti:

"Kamu yatırımları alanında da valiliğimiz koordinasyonunda önemli yatırım projeleri takip edilmektedir. 2013 yılında yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları tarafından ilimizde toplam 261 kamu yatırım projesi uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 893 milyon liradır. Önceki yıllarda bu projeler için 850 milyon lira harcama yapılmıştır. 2013 yılı programında ise 268 milyon lira ödenek ayrılmıştır."

Kaynak: AA