Karadeniz, 'Birlikte Yürüyelim'

Hafta sonu yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nunda Kastamonuspor Kulübü (KSK) asil yönetimine seçilen ve asbaşkanlığa getirilmesi beklenen İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz, Kastamonululara çağrıda bulunarak "Birlikte yürüyelim" dedi.

Karadeniz, 'Birlikte Yürüyelim'
Bir çok Kastamonulu gurbetçi gibi kendisinin de umutlarını ve hayallerini gerçekleştirmek için 20 yıl önce İstanbul’a gittiğini vurgulayan Karadeniz, aradaki mesafelerin doğduğu toprakları unutturmadığını, daha da perçinlediğini ifade etti.

KEŞKE DAHA ÖNCEDEN TANIŞSAYDIK
"Bir şeyi iyi anladım ki, başında Kastamonu ismi geçen her şeyin mücadelesi çok zor oluyor" diyen Karadeniz, Son 8 yıldır STK’larda görev aldığını, bir yıldır da İstamonu adında haftalık Kastamonu gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptığını hatırlattı.

Karadeniz, şöyle devam etti: “İstamonu olarak İstanbul ile Kastamonu arasında ciddi bir köprü oluşturduk. Okurlarımızı KSK’nın maçlarından ve sorunlarından sürekli haberdar ettik. Bunun neticesinde ‘gözden ırak olan gönülden de ırak olur’ algısını bir ölçüde kırdığımızı düşünüyorum”
KSK Başkanı Levent Özbek ile daha önceden tanışmadıklarına hayıflandığını belirten Karadeniz, şöyle konuştu: “İstanbul, bugüne kadar KSK yöneticilerinin günübirlik çözüm sağlama adına para toplamak için başvurdukları yerdi. Kalıcı çözümler üretmek yerine yardım geceleri düzenlenir, işadamlarının kapısı aşındırılırdı. Kulübün bu hale düşmesinde o zihniyeti temsil eden her kesimden, her kademeden herkes sorumludur.

Levent başkanla keşke sezon başında tanışsaymışız diyorum. Bir vesileyle tanıştığımızda sezonun ikinci yarısıydı. Kulübün kötü gidişine dur diyebilme adına durumdan vazife çıkararak 2 ay önce kendisini İstanbul’a davet ettim. İşadamlarımızla ve STK temsilcileriyle tanışmasına önayak oldum. Kamuoyu yaratma ve kolektif çalışma bilincinin oluşturulmasında şahsımın ve gazetemin etkisi olduğunu düşünüyorum”

KISIR ÇEKİŞMELER KSK’NIN AYAĞINA PRANGA VURMUŞTUR
Kastamonuspor’un siyaset üstü bir kurum olduğunun altını çizen Karadeniz, şöyle devam etti: “Ne var ki siyaset üstü görülmesi gereken bu kurum, bazı kısır çekişmeler ve inatlaşmalar neticesinde iki arada-bir derede bırakılarak adeta ayaklarına pranga vurulmuştur.

Günümüzde futbol, bir kent için çok ama çok önemlidir. Şehrin markası ve itibarı olan KSK’nın önümüzdeki sezon profesyonel lig’de yer almaması neticesinde sportif faaliyetteki başarıdan ve kente sağlayacağı ekonomik girdiden mahrum olarak neler kaybettiğimizi daha iyi anlamış olacağız.

Kastamonuspor, içine düştüğü bu kötü durumdan düşünerek, üreterek, altyapısını oluşturarak, İstanbul’da yaşayan Kastamonulularla ve Kastamonu’da yaşayan Kastamonuluların ’ da vereceği desteklerle şahlanabilecektir”
UZUN SÖZE VAKTİMİZ YOK
Başkan Levent Özbek ile birlikte yürüttükleri istişareler neticesinde KSK’ya kazandırılan ve İstanbul’dan KSK yönetimine seçilen isimlere de değinen Karadeniz, “Düşmüş bir takımı şahlandırmak, yeniden uyanış sergilemek için kilometrelerce uzaklıktan takıma sahip çıkan babayiğit işadamlarına ayrıca teşekkür ediyorum, birlikte daha güçlü olacağız” dedi.

Karadeniz, konuşmasına Nazım Hikmet’in dizeleriyle son verdi: Hoş geldin. Dinleyip diyecek çok. Fakat uzun söze vaktimiz yok. Yürüyelim”
Kaynak: İHA