İzmir'de Kapı İmalathanesindeki Patlama

İZMİR - İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde 5 kişinin ölümüne yolaçan patlama ve yangınla ilgili açılan davada, iş yeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu hakkında "Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçlarından mahkeme tarafından 10 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay ceza dairesi, Karabağlar ilçesinde 2011 yılında meydana gelen ve 4 işçi ile 1 itfaiye erinin yaşamını yitirdiği patlama ve yangında ilgili İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı, sanık ve avukatının temyiz etmesi üzerine inceledi.

Yagıtay, mahkemenin iş yeri sahibi Şafak Odabaşı hakkında dört işçinin ölümünden dolayı verdiği 10 yıl 1 ay hapis cezası ile itfaiye erinin ölümüyle ilgili verdiği beraat kararını onadı.

Onama kararı İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

-Olay-

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 2011 yılının nisan ayında kapı imalathanesinde meydana gelen patlama ve yangında, iş yerinde çalışan Mustafa Demiralay, Memik Yener Erbaş, Harun Cirit ve Mustafa Kurt hayatını kaybetmiş, itfaiye eri Ozan Avşar da yangına müdahale sırasında yaşanan çökmede yaşamını yitirmişti.

"Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak" suçlamasıyla İş yeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle açılan dava geçen yıl karara bağlanmış, sanık 4 işçinin ölümüyle ilgili 10 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı, itfaiye eri Ozan Avşar'ın ölümüyle ilgili ise beraat etmişti.

Yangında can veren itfaiye eri Ozan Avşar'ın ailesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açtığı tazminat davası ise bilirkişinin "İtfaiye çalışanlarının görevleri hayatlarını tehlikeye atarak yangını söndürmektir" raporu ve olayda belediyenin kusurunun bulunmaması nedeniyle reddedilmiş Avşar'ın ailesinin davadan dolayı belediye avukatlarına 11 bin TL avukatlık ücreti ödemesi kararlaştırılmıştı.

Ölen işçi ve itfaiye erinin yakınlarının, iş yeri sahibi hakkındaki tazminat davası ise sürüyor.

Kaynak: AA