Belediye Başkanından İdialara Yanıt

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü’nün evinin eşyalarını Belediye’ye ait hizmet araçlarına taşıttığı iddialarına yanıt verdi.

Belediye Başkanından İdialara Yanıt
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, bazı gazetelerde çıkan haberlere yanıt verdi. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü hakkında ‘evinin eşyalarını Belediye’ye ait hizmet araçlarına taşıttığı’ iddialarına yanıt veren Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, “AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu tarafından yapılan açıklamayla ilgili olarak bu ciddi bir suçtur. Doğru ise gereği yapılır. Eğer doğru değil ise farklı bir şekilde gereği yapılır” dedi.

Gökhan, “Sen 10 yıl boyunca bu bürokratla çalış. Sonra Çanakkale Belediyesine kaptır. Sonra da direk mesnetsiz, çamur atmak mantığıyla hareket et. Bunlar insanların itibarlarıyla oynamayı iyi biliyorlar. Araştırmadan, sadece birkaç fotoğraf ve bilgi ile basına servis edilen bu davranış son derece yanlıştır. Bu araç Salı günleri eşya taşımaktadır. Bu aracı Çanakkale’de herkes kullanabilir” dedi.

Ali Sürücü’nün, evindeki kullanılmayan eşyaları, Sosyal Markete bağışladığını, belediye kamyonunca taşınan eşyaların da bunlar olduğunu söyleyen Gökhan, “İftira atmak insanlık suçudur. İftira atmak kul hakkına girer. Eğer bu olay doğru ise özür dileriz. Ama eğer tersi varsa, Sayın Sürücü’den özür dilenmelidir. Belgeleri, açıklamalar ile izlediniz. Fotoğraflarda görünen taşıma aracı, sosyal marketteki kullanılabilir eşyaları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaktadır. Burada iftira üzerine iftira atılıyor. Çürük eşyalar veriliyor demişti. Tabiî ki bunun böyle olmadığı aha sonra yapılan tespitlerde ortaya çıktı. Sayın Ali Sürücü Güzelyalı’ya taşınmış ve eşyalarını Çanakkale Belediyesi aracı ile taşıtmamıştır. Eşyalarda çürük değildir” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, “Sayın Kutlu, Belediyecilik anlayışında nakliyecilik var mıdır? diye sormuş, yoktur. Resimlerde görüldüğü gibi Belediye’nin üst düzey bürokratların eşyalarını taşımak yasal değildir ve zaten böyle bir şey yoktur. Ben hala bürokratım ve devlet adamıyım. Bizim iş tanımımıza böyle bir taşıtma gibi görev yoktur. Ayrıca Belediye’nin böyle bir hizmeti yoktur ve kimse de yararlanamaz. Ben 20 yıldır o evde kiracıydım. 2 Haziran Pazar günü Güzelyalı’da ki evime taşındım. Bu resimler 4 Haziran Salı günü çekilmiştir. 2 Haziran’da eşyalarımı taşımadan önce, taşıma firması ile sözleşme yaptım. Ayrıca taşıma firmasına ödediğim fatura ve taşıma yapanların isimleri de mevcuttur. İstenildiği zaman bu belgeler verilebilir, gösterilebilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA