BBP İl Başkanı Kulmaç’tan 2 Temmuz Mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl başkanı Aytekin Kulmaç “Sivas Olaylarının 20. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BBP İl Başkanı Kulmaç’tan 2 Temmuz Mesajı
Kulmaç mesajında; “2 Temmuz 1993 tarihinde, ilimizde, planlı ve bilinçli olarak sahneye konulmuş bir oyunda yaşanan acılar sadece Sivaslıları değil bütün Türkiye’yi derin bir üzüntüye sevk etmiş ve 20. Yılında dahi Sivaslılar ve bütün Türkiye aynı üzüntüyü bütün tazeliği ile yaşamaktadır. Bu olaydan Sivas halkı ile beraber, ülkemizi yönetenlerinde bir takım dersler çıkarması ve bu olay üzerine yapılan değerlendirmelerin akılcı ve yol gösterici olması gerektiğine inanarak, bir daha böyle acılar yaşamamayı yüce mevlamızdan niyaz ediyoruz” dedi.

Sivas’ın barış, kardeşlik ve sevgi şehri olduğunu ifade eden Başkan Kulmaç “ Sivas’ın, sevginin, barışın, hoşgörünün şehri olduğunu bir kez daha tekrar ediyoruz. Sivas, yüzyıllardır farklılıklarını zenginlik olarak kabul edip barış ve dostluk içinde yaşamış olan Sivaslıların birlik ve beraberlik içinde yaşadığı ve bu birliği kimsenin bozamayacağı, medeniyetin, ilerlemenin ve huzurun başkentidir. Muhakkak ki, bundan sonra da her türlü provokasyon ve oyunlara karşı Sivaslı uyanık olacak ve sağduyulu davranacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA