Baca, Orman Çalışmalarını Havadan İnceledi

MERSİN - İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silifke ve çevresindeki ormanlık alanları helikopterle inceledi.

Baca, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Çamdüzü Orman Şefliği'nden kalkan helikopterle, Silifke, Taşucu, Kuş Cenneti, Erdemli, Kızkalesi, Mut, Ermenek, Anamur, Aydıncık, Yeşilovacık yaylaları ve ormanlık alanları inceledi.

Baca, gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanların korunması anlamında herkese sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Ormanların herkesin ortak malı olduğunu ifade eden Baca, "Herkesin ormanların korunmasına katkı sağlamaya dikkat etmesini istiyoruz. Helikopter gezimizde gerçekten bu anlamda verimli ve başarılı geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Baca, yapılan helikopter gezisiyle ormanlık alanların yanında bölgenin tarihi, turistik yerleri ve tarım alanlarını da görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Silfke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan da "İçel Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye'de en çok ağaçlandırma çalışmasını yapan bölge müdürlüğü olarak seçilmişti. Bu gezi ile bunu bir kez daha görme imkanı bulduk. Özellikle yayla köylerimizde büyük bir çalışma var. Bozuk tüm orman alanlarını fidan dikimi ve tohumlama yöntemi ile ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapılan bu alanlar İçelimizin akciğeri olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA