Safranbolu'ya Turist Akını

Karabük - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesini hafta sonu yaklaşık 10 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de eskisi gibi sadece deniz turizminin yaygın olmadığını, bu mevsimde kültür turizminin de yabana atılamayacak kadar büyüdüğünü söyledi.

3 bin yıllık geçmişe sahip tarihi ilçeye ilginin artığını anlatan Küçük, "İlçeyi hafta sonu yaklaşık 10 bin turist ziyaret etti. Açık hava müzesi konumundaki ilçemize özellikle Ankara, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa Zonguldak ve Bolu illeri ile Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden binlerde turist geliyor. Onlara zamanda yolculuk yapma imkanı sağlıyoruz. Genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel Türk evi, han, hamam, cami ve köprü gibi kültürel eserler turistlerin ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Küçük, ilçede yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve 1 milyon turist hedefine ulaşmak için yatak sayısını kontrollü şekilde artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA