Milli Eğitim Bakan Avcı, Eskişehir'de

Eskişehir - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de bir dizi etkinlik ve açılışlara katıldı.

Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda, ESOGÜ ve Erdemli Yöneticiler Akademisi ile ESOGÜ tarafından düzenlenen "Medeniyet ve Maarifimizin Ana Meseleleri Bazı Hal Çareleri" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "maarif" kelimesini çok sevdiğini kaydetti.

"Gerek ana meseleler gerek hal çareleri konuşulacağına göre ünlü Anglo-Amerikan şair Eliot'un, 1940'lardaki bir şiiri temel meselelerimizden birinin ne olduğunu özetleyecektir" diyen Avcı, şöyle konuştu:

"Eliot 'hani o bilgi ki enformasyanda kaybettiğimiz, hani hikmet ki bilgide kaybettiğimiz' diyor. Eliot da pek çok bu konuda kafa yormuş düşünür, fikir adamı ve şair gibi, bunlar arasında bir derece değil, mahiyet farkı olduğunu, enformasyonla bilgi, bilgiyle hikmet arasında derece değil, mahiyet farkı olduğunu söylüyor. Buna bir şey ekleyebiliriz. 'Hani o enformasyon ki veride, data da kaybettiğimiz' diyebiliriz. 1940'larda bu şiir yazıldığından henüz bilgisayarlar yoktu. Dolayısıyla bugünkü veri hiperenflasyonu ve çılgınlığı da yoktu. İnsanların bir takım ham verileri, alt alta dizerek bir şeyler yaptıkları zannetmek modası henüz başlamamıştı. Bilgisayar isimde ironik bir gönderme var. Bu sayısal işlemleri 0 ve 1 üzerinden yapıyor. Bilgisayar, 0 ve 1'e indirgeyebildiklerini bilgiden sayar, indirgeyemediklerini de bilgiden saymaz. Bilgisayar neyin bilgi olup olmadığına da karar veren bir otorite hali geldi gibi görülüyor."

Daha sonra Avcı, Tatarlar Kültür Evi ve El Sanatları Sergisi'nin, Odunpazarı tarihi bölgesindeki bir otelin açılışını yaptı.

Avcı, kentteki yerel gazete "Yenigün"ün lansman toplantısına katıldı.

Kaynak: AA