Kastamonu'daki Cinayet Davası

Kastamonu - Taşköprü ilçesinde yerel mahkeme tarafından 22,5 yıl hapse çarptırılan, Yargıtayın bozma kararının ardından ikinci kez yargılanan sanığın cezası 25 yıla çıkarıldı, haklarında yirmi ikişer buçuk yıl hapis cezası bulunan iki sanığın beraatine karar verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhittin ve Mustafa Aydoğdu ile tutuksuz sanık Cihan Ergül ve taraf avukatları katıldı, sanık Mehmet Aydoğdu ise katılmadı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Muhittin Aydoğdu, Ergül'ün kafasına silah dayamadığını öne sürerek, "Adli Tıp raporlarında da bu ortadadır. Bana ceza vererek zaten beni astınız. Bir daha ceza vererek asmayın" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Muhittin Aydoğdu'yu Yaşar Ergül'ü kasten öldürmekten ve oğlu Cihan Ergül'ü kasten öldürmeye teşebbüsten 25 yıl hapse çarptırdı.

Mustafa ve Mehmet Aydoğdu hakkında ise işledikleri suçun sabit olmadığı, Cihan Ergül hakkında da kendisini savunduğu gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Taşköprü ilçesinde kuyumculuk yapan Yaşar ve oğlu Cihan Ergül üç yıl önce, aynı yerde kuyumcu dükkanı açan sanıklar Muhittin, Mustafa ve Mehmet Aydoğdu ile tartışmış, çıkan silahlı kavgada Yaşar Ergül hayatını kaybetmiş, oğlu yaralanmıştı.

Kaynak: AA