Bolu'da Engellilere Yönelik Çalışmalar

Bolu - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu dünya kenti olacaksa engellileriyle birlikte olmalı. Dünyadaki kentlerde engellilere yönelik ne gibi çalışma yapıldıysa Bolu'da da bunun yapılması gerekiyor" dedi.

Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından Bolu Dağı'nda bir alışveriş merkezinde açılan el sanatları sergisini ziyaret eden Yılmaz, AA muhabirine, Bolu'nun istenilen noktaya doğru adım adım gittiğini söyledi.

Bolu'da daha önceden küçük şeylerle tatmin olan bir yapının olduğunu ifade eden Yılmaz, "Biz artık Bolu'da küçük şeylerle tatmin olunmaması gerektiğini, büyük projeler ve çalışmaların istenmesi gerektiğini öğrettik. Böyle bir durumda da kazanan hep Bolu olacak. Büyük projeleri de Bolu ve belediyenin yapabileceğini hem belediye çalışanlarına hem de Bolu'daki insanlara göstermiş olduk. Bundan sonra da küçük çalışmalar Bolu insanını tatmin etmez. Bundan sonra bu göreve gelecek olanlar daha büyük projeler yapmak zorunda" şeklinde konuştu.

Bolu'da otopark sorununu çözme aşamasına geldiklerini anlatan Yılmaz, yapımı devam eden katlı oto parkların tamamlanmasının ardından Bolu'nun oto park sorununun kalmayacağını, bunu da bu şekilde başaran tek belediye olacaklarını ifade etti.

Yılmaz, kent merkezinden geçen D-100 karayoluyla ilgili bir çalışmanın olduğunu, bu çalışmayla birlikte karayolunun kentin güneyine geçmesiyle birlikte Bolu'nun büyük bir alışveriş ve eğlence merkezine sahip olacağını belirtti.

Kent merkezinde ana sistemi kurmaya çalıştıklarının altını çizen Yılmaz, "Bu çalışmaların ardında da engellilere yönelik olacak çalışmalar başlayacak. Kent içerisinde ışıklandırma geçişleri hem de yürüme yollarının tamamını yapmaya yönelik projemiz hazır durumda. Çok kısa bir süre içerisinde uygulamaya geçeceğiz. Yılsonu itibariyle kent merkezinde engellilerin rahat hareket edebileceği bir sistemi oluşturacağız. Trafik lambasının olduğu geçişlerde de engellilerin geçişlerine uygun hale getirilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA