Bisikletle Macera Turu Tamamlandı

Bursa’ya 1897 yılında bisikletiyle gelen Ahmet Tevfik Bey’in anısına 155 bisikletli ve 25 kişilik teknik heyetten oluşan bisiklet turu tamamlanarak start aldıkları Mudanya’ya döndüler.

Bisikletle Macera Turu Tamamlandı
Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştiren buluşmada İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’ndan yola çıkarak 3 günde 260 kilometre yolu kat eden bisiklet tutkunları, Bursa merkez, İnegöl, Yenişehir ve İznik duraklarına uğrayarak tekrar aynı güzergahtan Gemlik’e geldi. Kurşunlu yolundaki yol genişletme çalışmaları sebebiyle bir tehlike yaşamamak için bisikletliler İzzet Kaptan gezi teknesiyle Mudanya’ya gelerek turu tamamladılar.

Turu kazasız tamamladıklarını belirten BUBİDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ayçetin, “Bu yıl Bisikletle 100 Yıllık Macera’nın 4’üncüsünü bitirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Tüm katılımcı sporculara ve bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda BURULAŞ’a teşekkür ediyoruz İzzet Kaptan Gezi teknesiyle bizi Kurşunlu yolu bozuk olduğu için Gemlik’ten Mudanya’ya getirdi” dedi.

Kaynak: İHA